U prokupačkoj Bolnici 13 pacijenata na kiseoniku, povećan broj kovid pozitivnih

0

Broj hospitalizovanih pacijenata na Infektivnom odeljenju prokupačke Opšte bolnice sa simptomima virusa korona je za jedan manje od juče i trenutno ih je 24, ali se broj pozitivnih povećao u prethodna 24 sata sa 9 na 12 pacijenata. Na kiseoniku je trenutno 13 pacijenata, a u Bonici kažu da svi pacijenti imaju upalu pluća i nalaze se u srednje teškom zdravstvenom stanju.

U Bolnici apeluju na građane da se pridržavaju propisanih mera i nose zaštitne maske jer se epidemiološka situacija svakim danom pogoršava i sve je veći broj inficiranih, bilo da se radi o ozbiljnijim slučajevima kojima je neophodno bolničko lečenje, ili o „lakšim“ infekcijama pacijenata koji se upućuju na kućno lečenje.

U toku jučerašnjeg dana 2 pacijenta su transportovana na dalje lečenje u KC Niš. Iako za sada još uvek imamo dovoljno mesta, kapaciteti bolnice se polako popunjuju i ukoliko se ovako nastavi, bićemo prinuđeni da tražimo alternativna rešenja kako bi svima pružili adekvatnu zdravstvenu pomoć – kažu u Bolnici.

Inače, osim u Prokuplju i Žitorađi gde najveći broj inficiranih dolazi iz pogona fabrika fabrika Leoni i BizLink, poslednjih dana alarmantna situacija je i u Kuršumliji gde je prema podacima Doma zdravlja u ovom gradu za prethodnih 48 sati testirano 35 osoba, od kojih je kod 12 potvrđeno da imaju koronu.

Svi pacijenti kod kojih je potvrđeno da imaju koronu su nakon propisane tearpije upućeni u kućnu izolaciju.

Prethodni tekstZbog kvara na glavnom cevovodu, tokom dana bez vode pojedini delovi Prokuplja
Sledeći tekstRaspisan tender za drugu fazu radova na uređenju brda Hisar kod Prokuplja

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime