Anastasija učenik generacije i primer drugima da se snovi ostvaruju

0
Anastasija je uzor vršnjacima, odličan učenik i đak generacije; Foto: M. T.

Nosilac Vukove diplome i priznanja na međunarodnom i republičkom takmičenju iz ekologije i glume, okružnih takmičenja iz književnosti, srpskog i francuskog jezika, preduzetništva, besedništva i recitovanja, Anastasija Radulović je u konkurenciji od 13 vukovaca, odnosno 7 kandidata koji su ušli u uži izbor, od strane Nastavničkog veća, Gimnazije u Prokuplju, a po predlogu Komisije, proglašena učenikom generacije u školskoj 2021/22. godini.

Svestrana i otvorena, aktivna u školskim i vanškolskim aktivnostima, Anastasija Radulović je još u osnovnoj školi sanjala da bude učenik generacije.

Učenik generacije u prokupačkoj Gimnaziji; Foto: M. T.

Sećam se kako sam kao dete sa divljenjem posmatrala slike učenika generacije koji su bili okačeni na zidu moje osnovne škole i zamišljala kako bi bilo lepo da se jednog dana tu nađe i slika sa mojim likom- kaže Anastasija.

Sa osmehom ističe kako je oduvek volela javne nastupe, svečane manifestacije, kvizove, timska, ali i individualna takmičenjima.

Volela sam u svemu da se oprobam, svaku oblast sam ispitivala da vidim dokle idu moja interesovanja. U osnovnoj školi, sećam se da sam išla na takmičenje iz fizike na kome mi nisu uvažili tačan rezultat jer je rađen na način koji nikome nije bio poznat. Bilo mi je krivo ali danas mi je to simpatično i sa osmehom se sećam kako mi je nastavnica zadala sličan zadatak i radila ga na svoj način, a ja ponovila isti postupak i opet ga rešila u par koraka- priseća se Anastasija.

Dodaje da je način na koji razmišljamo ono što je naš lični pečat, koji nam može olakšati ali i otežati put koji je samo naš i nama predodređen.

Takmičenja iz preduzetništva sa biznis planovima u prvom razredu ističe kao interesantna i lepa, ali i takmičenja sa Dramskim studiom na kome su osvojili 3. mesto na Republičkoj smotri u Lebanu.

Slobodno vreme obično provodi u društvenim dešavanjima grada na kojima, kako kaže, voli „da se pojavi“ pročita neku konferansu i bude deo aktivnosti neke svečanosti na koje je često pozivaju da učestvuje, a u Danima muzeja ove godine bila je Carica Milica uz dobar glas, kazivanje stihova i sa odeždom iz tog vremena.

Anastasija u kostimu carice Milice; Foto: Privatna arhiva.

Dodaje i da je oduvek želela da poseti Diznilend, a taj san je ostvarila 2019. godine kada je sa školom posetila Pariz.

Tada sam prvi put progovorila na francuskom sa ljudima iz tog podneblja. Boravak u Francuskoj je bilo nezaboravno iskustvo- kaže Anastasija.

Učesnik je Republičkog takmičenja iz francuskog jezika, a na takmičenju Dani frankofonije, posvećenom francuskom jeziku i kulturi, osvojila je prvo mesto.

Vredna, vaspitana i rečita, svoja i puna samopouzdanja ali i lepih reči za svoje profesore i prijatelje iz Gimnazije, Anastasija je i primer da se snovi ostvaruju i da od njih nikada ne treba odustati, ali i da lični pečat treba negovati i onda kada ga drugi ne razumeju i ne shvataju.

Anastasija u slobodno vreme voli da se druži sa svojim vršnajcima; Foto: M. T.

Svi smo pomalo stranci jedni drugima, ali je najbitnije da budemo sami sebi najbolji prijatelji čistog obraza i otvorenog srca – dodaje  predstavnik svoje generacije 2003.

Želja da studira francuski jezik uporedo sa FON-om joj je onemogućena jer se radi o dva različita grada ali i istom danu polaganja prijemnog, pa će narednih dana odlučiti kojim će putem dalje kroz život, ali koji god da odabere, ova vredna, pametna i hrabra devojka nema sumnje da će uspeti.

M. T.

Prethodni tekstOd jutros 12 dojava o bombi u Topličkom okrugu, sve bile lažne
Sledeći tekstPolicija u Prokuplju i Kruševcu otkrila 5 kamiona sa nelegalno posečenom šumom

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime