Beogradska firma dobila posao izrade projekta sanacije deponije u Prokuplju

0
Divlje deponija nedaleko od centra Prokuplja; Foto: M. M.

Beogradska firma Tekon-Tehnokonsalting iz Beograda dobila je posao izrade projektno tehničke dokumentacije za sanaciju i rekultivaciju nesanitarne deponije “Dunek” koja se nalazi nedaleko od centra Prokuplja, a vrednost radova je 5.940.000 dinara sa PDV-om. To je bila i jedina firma koja je bila zainteresovana za javni poziv koji je gradska vlast u Prokuplju raspisala pre oko mesec dana.

Posao koji Tekon – Tehnokonsalting treba da uradi u okviru dokumentacije podrazumeva između ostalog, podelu deponije na sanacione sektore, razdvajanje komunalnog od građevinskog otpada, reciklažu dela izdvojenog otpada, ispitivanje i nasipanje zemljišta.

Obaveza projektanta je da izvrši sva minimalna neophodna geološka i hidrogeološka istraživanja, kao i geodetsko snimanje lokacije. Potrebno je uraditi Projekat sanacije i remedijacije i za isti dobiti saglasnost nadležnog Ministarstva. Ovaj projekat, pored ekološkog, ima socijalni i ekonomski cilj, jer želimo da ovaj prostor uredimo i učinimo dostupnim građanima za razne aktivnosti. Gradska deponija “Dunek” se nalazi na stotinak metara od centra grada na obali reke Toplice i predstavlja ruglo koje se u najskorijem roku mora sanirati – naglašavaju u Gradskoj upravi.

Rok za završetak tog posla je 90 kalendarskih dana od momenta kada Grad dostavi svu potrebnu dokumentaciju odabranom ponuđaču.

Inače, deponija koja se nalazi nedaleko od centra Prokuplja i u blizini opštinske zgrade prostire se na površini od oko 11 hektara, a karakteriše je veliki broj naslaga komunalnog otpada koje su delimično pokrivene i zatravljene.

Nakon što je tokom 2011. godine Prokuplje potpisalo ugovor sa firmom Por Werner&Weber o obavljanju komunalnih delatnosti i iznošenju smeća, deponija “Dunek” na obali reke Toplice zvanično se ne koristi, ali su prethodnih godina građani ne retko taj prostor koristili za iznošenje i odlaganje otpada, od građevinskog do komunalnog.

Prethodni tekstKonkurs za jednokratnu pomoć studentima sa teritorije Prokuplja
Sledeći tekstOFK „Topličanin“ i „Gracko“ u trci za vrh tabele (UŽIVO)

POSTAVI KOMENTAR

Молимо унесите свој коментар!
Овде унесите своје име