Beogradska firma dobila posao izrade projekta za sportsko-rekreativni kompleks i stadion u Kuršumliji

2
Fudbalski klubovi iz Kuršumlije uskoro na novom stadionu; Foto: M. M.

Za izradu projektne dokumentacije za izgradnju Sportsko-rekreativnog kompleksa i fudbalskog stadiona sa pratećim sadržajem lokalna samouprava u Kuršumliji izdvojiće 3.348.000 dinara, a posao je dobila beogradska firma sa sedištem na Paliluli “Pro.19”. Vrednost ugovora je za oko 15 hiljada veća od procenjene vrednosti nabavke koja je bila 3.333.333 dinara.

Ukupno pet firmi ili grupa ponuđača bilo je zainteresovano za posao izrade dokumentacije, a komisija je izabrala najpovolniju ponudu sa najmanjom cenom.

Nakon sprovedenog pregleda i stručne ocene pristiglih ponuda, komisija je izabrala firmu “Pro.19” koja je u svemu ispunila kriterijume i sve uslove i zahteve za izbor. Plaćanje će se vršiti bez avansa i to prva rata 30% po izradi i predaji idejnog rešenja, 30% po izradi i predaji Projekta za građevinsku dozvolu i Studije o proceni uticaja na životnu sredinu ukoliko se pokaže da je njena izrada potrebna i ostatak u visini 40% po izradi i predaji projekta za izvođenje radova i pribavljanju saglasnosi MUP-a na tehničku dokumentaciju – kažu u kuršumlijskoj opštini.

Novi fudbalski stadion sa zalivnim sistemom i osvetljenjem, pratećim objektima, gradiće se na površini od 2,8 hektara, na mestu gde se i sada nalazi, a pored novog terena sa tribinama, svlačionicama, službenim prostorijama i atletskom stazom, biće izgrađen i Sportsko-rekreativni kompleks koji će imati i pomoćni fudbalski teren, kao i balon salu.

U lokalnoj samoupravi tvrde da će ta investicija unaprediti sportske aktivnosti i podstaći opstanak mladih u Kuršumliji, koja će se tako pridružiti drugim gradovima u Srbiji, kao što su Loznica, Zaječar i Leskovac u izgradnji novih sportskih stadiona.


U Kuršumliji se takmiče dva fudbalska kluba

U Kuršumliji trenutno postoji muški fudbalski klub Kosanica koji se ove godine takmiči u Prvenstvu Zone “Jug”, nalazi se u donjem delu tabele i trenutno nakon sedam odigranih kola zauzima 11. mesto sa 10 bodova.

Kosanica je osnovana 1928., od 1945. menja ime u Kaćuša do 1953. godine, kada ponovo vraća staro ime Kosanica.

Najveći uspeh taj klub je ostvario u sezoni 2003/04. kada su se plasirali u Drugu ligu tadašnje Srbije i Crne Gore, gde su se zadržali samo jednu sezonu.

Ženski fudbalski klub Kolibri takmiči se u Ženskoj razvojnoj ligi “Jug” i nakon četiri kola zauzima 5. mesto sa 6 bodova, a u poslednjem kolu fudbalerke iz Kuršumlije savladale su ekipu Ozren iz Sokobanje čak sa 18:0.

Prethodni tekstKamion i automobili blokirali trotoar, Prokupčani se dovijaju da prođu ka centru grada
Sledeći tekstProkupačke ustanove kulture dobile 17 miliona dinara za realizaciju 17 projekata

2 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime