Biblioteka u Prokuplju od osnivanja podstanar, na pomolu rešenje

2
Prokupačka Biblioteka od osnvanja podstanar; Foto: M. M.

Iako važi za jednu od najvažnijih kulturnih institucija u Prokuplju, prokupačka Biblioteka osnovana pre 113 godina od početka svog rada nema svoje prostorije – bila je smeštena u kafanama, u autobuskoj stanici, a više od pola veka je u podrumu zgrade Osnovnog suda.

U Gradskoj upravi u Prokuplju kažu da rade na rešavanju problema i da će se narednih nekoliko godina naći uslovni prostor za premeštanje Biblioteke, a sam projekat za izgradnju zgrade te ustanove trebalo bi da se završi do decembra ove godine.

Kada će sama zgrada biti završena to zavisi od mnogih faktora, pre svega finansija. Mi smo uspeli da preko nadležnog ministarstva obezbedimo novac za kompletan projekat, određena je i lokacija u samom centru grada, ali će se gradnja zgrade odvijati u fazama. Planirano je da čitav prostor ima oko 1.500 kvadrata, podrum, prizemlje i dva sprata – rekla je Milica Erić, član Gradskog veća za kulturu.

Prethodnih godina u nekoliko navrata Biblioteci je pretilo prinudno iseljenje jer je prostor koji koriste potraživao prokupački sud.

Prethodni tekstRekonstruiše se “zaboravljeni” deo državnog puta Merošina – Prokuplje
Sledeći tekstKamion i automobili blokirali trotoar, Prokupčani se dovijaju da prođu ka centru grada

2 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Молимо унесите свој коментар!
Овде унесите своје име