Blačani anketom na sajtu biraju izvođače za „Dane šljiva“

0
Anketa za izvođače za "Dane šljiva" u Blacu; foto arhiva

Tradicionalna manifestacija „Dani šljive“ koja se ove godine održava 22. godinu zaredom u Blacu i biće održana krajem avgusta, pored privredno-turističkog značaja za taj grad, poznata je i po tome da svake godine okuplja najpoznatije pevače narodne i zabavne muzike iz Srbije i okruženja. Ko će ove godine nastupati u muzičkom delu odlučuju građani koji mogu glasati za svog favorita na zvaničnom sajtu te opštine.

Organizatori su predložili 19 izvođača zabavne i narodne muzike za koje se može glasati, a među njima su najpoznatija muzička imena iz Srbije i okruženja od Harisa Džinovića, Miroslava Ilića, Snežane Đurišić, Ljube Aličića, Zorice Brunclik i Kemiša, do Nataše Bekvalac, Slobodana Veljkovića – „Coby“, Marka Stojkovića – „MC Stojan“, kao i poznate rok grupe Riblja Čorba, Galija, Kerber.

Na “Dane šljiva” u Blacu nastupale su mnoge megazvezde balkanske muzike, veliko je interesovanje javnosti ko bi mogao biti sledeći. Mislimo da je opština Blace ispunila skoro sva očekivanja publike u ovom delu manifestacije, pa pozivamo građane da putem ankete odaberu koji je to izvođač kog bi hteli da vide tokom manifestacije koja sledi 2024. godine. Svako ko želi, sa registrovanim mejlom može da glas za svog favorita – kažu u Organizacionom odboru manifestacije.

Inače, uporedo sa cenom šljive koja je iz godine u godinu sve manja i manja, izdvajanja za ovu manifestaciju su sve veća, pa je iz budžeta građana prošle godine plaćeno oko 7 miliona dinara, a “Dani šljive” su pre godinu dana otvoreni koncertom Lepe Brene koji je plaćen oko 3 miliona dinara.

Tokom prošlogodišnje manifestacije Blačane su zabavljali i Peđa Jovanović za koga je izdvojeno 1,2 miliona, kao i Sanja Vućić čiji je koncert plaćen 840.000 dinara.

Opština Blace je jedna od najvećih po proizvodnji šljive u čitavoj Srbiji sa oko 2, 5 miliona stabala ovog voća na svojoj teritoriji.

Srbija je treća u svetu, a Blace prvo u Srbiji po proivzodnji šljive pa je kako kažu nadležni, osnovni cilj lokalne samouprave i ove manfestacije da promoviše šljivu i što više mladih ljudi zadrži na selu, da ih osnaže i pomognu u nameri da se bave poljoprivrednom proizvodnjom, a pre svega voćarstvom.

Prethodni tekstI ove godine bez početne cene pred berbu višanja u Toplici
Sledeći tekstOd presude prošlo 8 meseci, a prokupački Centar za socijalni rad ne zna da im je radnik osuđen

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime