Blačani dobili kontejnere i kante za odlaganje otpada

0
Blačani dobili kontejnere i kante za odlaganje otpada; Foto: M. M.

Kako bi sačuvali životnu sredinu, predupredili nastanak divljih deponija i svojim građanima omogućili nesmetano i bezbedno uklanjanje otpada, Opština Blace je nabavila 15 kontejnera od 1.100 i 185 plastičnih kanti od 240 litara. Ambalaža je dobijena od nadležnog Ministarstva za zaštitu životne sredine po konkursu koji je raspisan krajem decembra 2021. godine.

Nadležni u blačkoj Opštini kažu da će opremu za sakupljanje otpada rasporediti na terenu i na potrebnim lokacijama JKP Blace, koje će se i brinuti o njoj i prazniti je.

O kontejnerima će se brinuti i prazniti ih JKP Blace; Foto: M. M.

Da je zaštita životne sredine prioritet lokalne vlasti, govori i činjenica da je ovo drugi projekat Opštine Blace koji je u od početka godine podržan od strane Ministarstva životne sredine. Već smo realizovali projekat vezan za očuvanje zemljišta kao prirodnog resursa, vredan 3,6 miliona dinara, a planiramo da nastavimo da ulažemo u zdravo i čisto okruženje ne samo u gradskom, već i na seoskim područjima – rekao je Ivan Burgić, predsednik blačke Opštine.

Burgić podseća da su prošle godine Opština Blace i nadležno ministarstvo uspešno realizovali 2 projekta u ukupnoj vrednosti od 8, 7 miliona dinara, u okviru kojih je sanirano 26 divljih deponija i uređene su 4 lokacije na teritoriji te opštine.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име