Blački osnovci prvi put dobijaju besplatne knjige, iz budžeta izdvojeno 4 miliona dinara

0
Besplatne knjige za osnovce u Blacu; Foto: M. M.

Za kupovinu kompleta udžbenika za učenike od prvog do 4 razreda, gradska vlast u Blacu je iz lokalnog budžeta opredelila 4.090.909 dinara. Besplatne knjige će dobiti đaci Osnovne škole “Stojan Novaković” u tom gradu, a uslov je da izdavač udžbenika za sve razrede bude u najvećoj meri “Novi Logos”, dok se za knjige iz engleskog jezika traži da bude izdavač “Data status” odnosno “Educational centre”.

U lokalnoj samoupravi u Blacu naglašavaju da su ove godine prvi put predviđena sredstva u budžetu za ovu namenu i da će knjige kupiti od najpovoljnijeg ponuđača, a da je krajnji rok za isporuku udžbenika 15. avgust.

Kako bi olakšali sugrađanima čija deca pohađaju osnovnu školu, gradska vlast u Blacu je odlučila je da iz lokalnog budžetapo prvi put izdvoji novac za kupovinu kompleta udžbenika za učenike od prvog do četvrtog razreda. Ova odluka omogućava da svi učenici u navedenim razredima dobiju besplatne knjige. Nabavka je raspisana za po 75 kompleta knjiga za prvi i drugi razred, 69 za treći i 88 za četvrti razred – kaže Ivan Burgić, predsednik opštine Blace.

Dodaje da ova inicijativa predstavlja značajan korak u podršci obrazovanju mladih u Blacu i doprinosi rasterećenju kućnog budžeta, a besplatni udžbenici će omogućiti roditeljima da finansijski rasterećenije pripreme svoju decu za početak nove školske godine.

Prethodni tekstOd presude prošlo 8 meseci, a prokupački Centar za socijalni rad ne zna da im je radnik osuđen
Sledeći tekstPočela berba višanja u Toplici: Kvalitet dobar, cena veća od prošlogodišnje

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime