Borcu iz Kuršumlje ministar uručio odlikovanje, nakon toga saslušan zbog transparenta

0
Foto: Printscreen, Privatna arhiva

Na svečanosti u Kuršumliji na kojoj je Nikola Selaković, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dodeljivao boračke spomenice, nosilac Ordena za odbranu i bezbednost Zvezdan Ristić iz tog mesta razvio je transparent na kome je pisalo „Kosmet je Srbija, Vučić je izdajnik“. Kaže da je to učinio, jer je po njemu odlikovanje boraca u predizbornoj kampanji „teška zloupotreba u političke svrhe“.

Smatra da je dodeljivanje odlikovanja borcima od strane ministra Selakovića, u stvari jeftina predizborna kampanja i zloupotreba vladajuće SNS stranke.

Sad obećavaju da će nam rešiti sve probleme, a 23 godine ne rade ništa. Borci žive u jako bednim uslovima, od sramote mnogi više ni ne žele da pričaju o svom statusu i ovoj temi. Kada sam pokazao transparent u sali je nastao šok. Kada sam sišao sa bine prišao mi je jedan od pomoćnika ministra i rekao da to nije korektno. Odgovorio sam mu da tek nije korektno ovo što oni rade, zlopotrebljavaju borce u političkoj kampanji – rekao je Ristić.

Nakon toga je otišao kući, ali mu je ubrzo policija zazvonila na vrata.

Policija je pozvonila i zamolila me da odem da dam izjavu, što sam i uradio. Bili su korektni, pitali su šta imam da izjavim povodom tog događaja i rekli da moraju da uzmu izjavu. Mada tu nema elemenata za nikakvo delo, ja nisam pozivao ni na nasilje niti sam vređao bilo koga. Izneo sam svoj politički, borački i ljudski stav. Nakon toga otišao sam kući – navodi Ristić.

Ristić je u Vojsci Srbije kao stariji vodnik radio od 1993. do 2007. godine, kada je ugašen Prištinski korpus.

Do 2020. godine bio je član Sprske radikalne stranke, ali je, kako tvrdi, nakon pritiska iz Beograda da se uđe u koalicione dogovore sa Srpskom naprednom strankom na lokalu, otišao iz partije i sada nastupa kao samostalni odbonik u Skupštini opštine Kuršumlija, a aktuelni je zamenik Pokreta „Ljubav, vera nada“.

Prethodni tekst„Topličanin“ i „Dinamo“ igrali nerešeno u Prokuplju
Sledeći tekstNaprednjaci prvi predali listu za lokalne izbore u Prokuplju

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime