Devojčica povređena u Kuršumliji i dalje životno ugrožena, ostali povređeni van životne opasnosti

0
Povređeno više dece nakon što je pao ringišpil; Foto: D. D.

Od šestoro dece koja su u sredu primljena u prokupačku Opštu bolnicu nakon što se u Kuršumliji urušio ringišpil, na Odeljenju hirurgije ostala su samo dva, dok su ostali pušteni na kućno lečenje. Stanje najteže povređene 12-godišnje devojčice koja je prebačena u UKC Niš je nepromenjeno i ona je životno ugrožena i nalazi se u komi.

Devojčica je odmah hospitalizovana na Klinici za intenzivnu negu i zbog trenutnog, životno ugrožavajućeg stanja, ona je intubirana i nalazi se u medicinski indukovanoj komi.

Od ukupno 13 povređenih, tri deteta su zadržana u kuršumlijskom Domu zdravlja radi daljih pregleda i dijagnostike, dva su nakon pregleda sa lakšim povredama otpuštena kućama, a pored teško povređene devojčice koja je transportovana na dalje lečenje u UKC Niš, još šestoro dece je prevezeno u Opštu bolnicu u Prokuplju.

U Bolnici u Prokuplju je iz nezgode u Kuršumliji primljeno šestoro dece, dva pacijenta su odmah zbrinuta na Dečijem odeljenju na opservaciji i posmatranju, a nakon toga istog dana su pušteni kući. Na Odeljenju hirurgije prebačena su četiri deteta, od kojih su dvoje pušteni, dok su dva deteta još uvek na odeljenju. Svi povređeni su bili van životne opasnosti, prokomentarisali su u Bolnici.

Odmah nakon nesreće u Kuršumliji, prokupačka policija je uhapsila J. N, zakupca placa i Z. Lj., vlasnika ringišpila, koji se terete za teško delo protiv opšte sigurnosti.

Inače, tokom incidenta u Kuršumliji na vašaru povodom Markovdana, prilikom rušenja konstrukcije ringišpila, povređeno je 13 osoba starosti od 10 do 22 godine.

Prethodni tekstUhapšeni zakupac placa i vlasnik ringišpila u Kuršumliji
Sledeći tekstOsuđen radnik Centra za socijalni rad u Prokuplju zbog pronevere novca

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime