Dom za smeštaj starih lica u Prokuplju dobio sanitet za prevoz korisnika

0
Dom za smeštaj starih lica dobio novi sanitet za prevoz korisnika; Foto: M. M.

Sanitetski kombi opremljen najsavremenijom medicinskom opremom dobio je prokupački Dom za smeštaj i negu starih lica. Vozilo čija je vrednost 7 miliona dinara je za potrebe te ustanove obezbedilo Ministarstvo zdravlja u okviru projekta „Hitan odgovor na Kovid 19“.

Ana Radojević Lazić, direktorka Doma kaže da se radi o savremenom medicinskom vozilu koje je potrebno toj ustanovi, a čime će se kvalitet zdravstvenih usluga korisnika podići na viši nivo.

Našim korisnicima i zaposlenima vozilo će biti od izuzetnog značaja, posebno za nepokretna lica koja borave u Domu. Do sada nismo imali vozilo ovakvog tipa. Sanitet je opremljen potrebnom medicinskom opremom, što nam mnogo znači, jer skoro trećina korisnika u Domu su nepokretna ili teže pokretna lica – rekla je Radojević Lazić.

Podseća da je u Domu za smeštaj starih lica u Prokuplju, jedinoj ustanovi takvog tipa u Topličkom okrugu, trenutno smešteno 108 korisnika, a do sada su za potrebe prevoza do zdravstvenih ustanova imala samo jedan putnički kombi.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име