Dva koncerta Dragane Mirković u Toplici, a razlika u ceni 450.000 dinara

0
Kuršumličani nisu žalili novac za poznate pevače narodne i zabavne muzike; Foto: M. M.

Pevačica Dragana Mirković u narednih desetak dana imaće 2 koncerta u opštinama Topličkog okruga – Kuršumliji i Blacu i samo od tog posla sa svojim bendom zaradiće ukupno preko 3,5 miliona dinara ili oko 30.000 evra. Iako se radi o koncertima u razmaku od samo nekoliko dana i na par desetina kilometara udaljenosti, građani Kuršumlije će dvosatni koncert platiti preko 450.000 dinara više ili skoro 4.000 evra u odnosu na koncert koji će biti održan u Blacu.

Popularna pevačica će sa bendom u centru Kuršumlije u četvrtak, 11. avgusta, pevati za 1,98 miliona dinara, dok će 9 dana kasnije – u subotu, 20. avgusta, nastupiti na manifestaciji “Dani šljive” u Blacu, što će građane koštati 1,53 miliona dinara.

Različite su firme koje se javljaju kao zastupnici poznate pevačice, pa je u Kuršumliji to firma “Studio DM” iz Čačka, dok se u Blacu javlja kao ponuđač “Sat DM plus TV” iz Požarevca.

Da se u ovoj opštini nije štedelo na pevačima, govori i činjenica da je identična cifra od 1, 98 miliona dinara izdvojena i za nastup Tonija Cetinskog, čiji je nastup planiran dan kasnije nakon Dragane Mirković, za četvrtak, 12. avgusta.

Jedan od ključnih i strateških ciljeva opštine Kuršumlija je da u što kraćem vremenskom periodu postane prepoznatljiva i jedna od najposećenijih turističkih destinacija, kako na lokalnom, tako i na nivou Srbije i regiona. Smatramo da će ovakve manifestacije tome doprineti – kažu u Turističkoj organizaciji Kuršumlije koja je organizator “Kulturnog leta”.

Kako je došlo do razlike u ceni istog izvođača na dve različite lokacije u samo nekoliko dana niko nije želeo da komentariše, a u blačkoj lokalnoj samoupravi jedino što žele da kažu je da oni imaju dobru saradnju sa Draganom Mirković i podsećaju da je u Grguru 2015. godine ona održala besplatan koncert u okviru tada šeste po redu manifestacije „Selo slavi šljivu“.


Blačani prošli jeftinije, u Kuršumliji „široko“

Osim nastupa Dragane Mirković i Tonija Cetinskog koji će biti plaćeni po 1,98 miliona dinara, Kuršumličani će iz gradske kase izdvojiti i 840.000 dinara za iznajmljivanje bine.

Tradicionalna trodnevna manifestacija „Dani šljive“ koja se održava od 19. do 21. avgusta, građane Blaca koštaće oko 5 miliona dinara, od toga će najviše, oko 2,12 milion biti izdvojen za binu i tehničku realizaciju, 1,53 miliona za koncert Dragane Mirković i 1,33 miliona dinara za koncert Leksington benda.

Na ove izdatke i u jednoj i u drugoj opštini treba dodati i plaćanje propratnih dešavanja i učešće manje poznatih grupa i izvođača na manifestacijama.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име