Ekološki aktivisti snimili dokumentarac o zagađenju Toplice

0
Veliki broj divljih deponija na teritoriji Prokuplja; Foto: M. M.

Kako bi ukazali na problem neadekvadnog odlaganja otpada i ekološke probleme na teritoriji Prokuplja, entuzijasti i članovi ekoloških udruženja snimili su amaterski petnaestominutni film „Ekološka bomba u Prokuplju“ koji se pre svega bavi zagađenjem reke Toplice i napuštenom deponijom na nekoliko stotina metara od samog centra grada.

Iako je akcenat u filmu stavljen na veliko smetlište u Prokuplju koje je do pre 10-ak godina korišćeno kao gradska deponija, u filmu je prikazan i veliki broj manjih deponija koje svakodnevno niču na čitavoj teritoriji.

Pre svega želeli smo da upozorimo nadležne institucije o uticaju divljih deponija na zagađenje reke Toplice. Smetlišta su ozbiljan problem i prete da nam unište životno okruženje, a za to smo u najvećoj meri sami krivi. Smatramo da je edukacija o životnoj sredini neophodna kako za najmlađe, tako i za one starije sugrađane – kažu članovi ekoloških udruženja u Prokuplju.

Režiju, scenario i montažu filma uradio je Nenad Gizdović, snimatelj dronom je Mlađan Leposavljević, kamermani Nenad Vulić, Boban Stojković i Nenad Gizdović, a kao sagovornici se pojavljuju Julka Kuzmanović Cvetković, Zoran Grujović, Januz Eminović, Boban Stojković.

Film je objavljen i na Jutjubu i za par dana ima skoro 2.000 pregleda.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име