Grad pomaže studente sa teritorije Prokuplja, raspisan konkurs za jednokratnu pomoć

0
Od početka meseca Privremeni organ rukovodi Prokupljem; Foto: M. M.

Redovni studenti druge, treće i četvrte godine koji se finansiraju iz budžeta, sa prosekom ocena 9 i više i prebivalištem u Prokuplju, mogu konkurisati za jednokratnu novčanu pomoć Grada. Rok za predaju dokumenata je do 17. novembra.

Pravo da konkurišu imaju samo studenti državnih fakulteta koji su po prvi put upisani u narednu godinu studija 2022/23.

Da bi ostvarili pravo na jednokratnu novčanu nagradu Grada Prokuplja, studenti koji ispunjavaju navedene uslove treba da prilože uverenje o prosečnoj oceni od početka studija, uverenje o upisanoj godini ili upisanom apsolventskom stažu na teret budžeta Republike Srbije, očitanu ličnu kartu, kao i zahtev sa kontakt podacima studenta, broj dinarskog računa na koji će se izvršiti uplata nagrade, ime vlasnika računa i banke – kaže se u pozivu za prijavu studenata.

Mogu da učestvuju i studenti koji studiraju i u inostranstvu, samo ukoliko se njihovo školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, a svoj status studenti dokazuju dokumentom izdatim od strane fakulteta.

Sva dokumenta predaju se u pisarnici Gradske uprave grada Prokuplja, pod naznakom „Za Komisiju za dodelu novčanih sredstava za podsticanje obrazovanja i usvršavanja nadarenih učenika i studenata u Prokuplju“.

Prethodni tekstRukometno veče u subotu u Prokuplju, rukometaši čekaju „Jugović“, dok će rukometašice ugostiti „Beograd“ (UŽIVO)
Sledeći tekstDivlja deponija i izlivanje kanalizacije iz Bolnice mesecima muče meštane Garića u Prokuplju, najavljuju proteste

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime