Književnik iz Prokuplja objavio svoj 14. roman

0
Dom kulture organizuje i ove godine Kulturno leto; Foto: M. M.

Životna priča porodice Preradović od 14. veka do danas koja opisuje razna dešavanja i prelazi vekove – od kneževa, preko svih ratova i događaja u srednjem veku do danas, napisana kroz razgovor dvojice akademika, najnoviji je roman Kovčeg za oba sveta autora Zorana V. Momčilovića, književnika iz Prokuplja. Promocija njegovog 14. po redu romana biće održana u sredu, 5. juna u sali Doma kulture u Prokuplju od 19 sati.

Autor kaže da knjiga opisuje muški rodoslov jednog akademika koji je preminuo pre nekoliko godina.

Promocija novog romana u Prokuplju; Foto: M. M.

Taj čovek mi je ispričao detalje vezane za njegovu porodicu, za koju sam ja u knjizi stavio da se preziva Preradović. Roman prati njihove korene od 14. veka, jedna životna interesantna priča koja prelazi vekove, od kneževa njegovih predaka, preko svih balkanskih ratova, Prvog i Drugog svetskog rata, do rata na Kosovu i Metohiji gde učestvuje jedan iz porodice Preradovića koji se kasnije ženi Albankom koju je spasio iz vatre i sa kojom kasnije ima troje dece – iznosi Momčilović detalje u najnovijoj knjizi.

Momčilović je član Udruženja književnika Srbije od 2006. godine i u periodu od 2005. do 2014. godine na osnovu godišnjih anketa narodnih biblioteka u Srbiji bio je jedan od 25 najčitanijih pisaca u zemlji.

Roman Kovčeg za oba sveta uskoro će se naći u prodaji u svim knjižarama „Lagune“.

Osim piasnja, Momčilović se amaterski bavi i slikanjem i do sada je imao više samostalnih izložbi.

Prethodni tekstProkupčani uhapšeni zbog pretnji i fizičkog napada na mladića iz tog grada
Sledeći tekstI ove godine bez početne cene pred berbu višanja u Toplici

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime