Koncert Nikole Vranjkovića u Prokuplju

0
Koncert u prokupačkom Domu kulture; Foto: M. M.

Muzički producent, muzičar, kompozitor, pevač i gitarista, jedan od najizrazitijih pesničkih glasova u savremenoj srpskoj rok muzici Nikola Vranjković, održaće u Domu kulture u Prokuplju 5. maja od 18 sati akustični koncert. Ulaz je slobodan. YouTube- Nikola Vranjković

Vranjković je autor dve knjige pesama „Za-Ovde-ili-Za-Poneti“ i „Vremeplov“, a od 1991. do 2013. godine vodio je alternativni rok sastav „Block Out“.

Dobitnik je nagrade „Strune od svetla“ koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici. Njegov dvostruki album „Veronautika“ je po glasovima slušalaca radija Beograd 202 proglašen za najbolji album 2017. godine – rekao je Dragan Ognjanović, direktor Narodne biblioteke „Rade Drainac“ u Prokuplju.

Sa Nikolom Vranjkovićem sviraće Danilo Nikodinovski, gitarista i pevač grupe „Consecration“ i Ivan Zoranović, gitarista i multiinstrumentalista.

Koncert se održava u okviru “Drainčevih pesničkih susreta” koji počinju 4. maja obilaskom grobnog mesta Rada Drainca u Beogradu i organizacijom muzičko-scenskog programa „Draincu u čast Drainčevi pesnici“, nastaviće se organizacijom tribina i književnih večeri u topličkim opštinama sve do 20. maja, kada je planirano da se završi prvi deo obeležavanja te manifestacije.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име