Konkurs za izbor izvođača radova na sanaciji energetske efikasnosti stambenih objekata u Prokuplju

0
Podižu kratkoročni kredit koji se mora vratiti do kraja godine; Foto: M. M.

Firme koje se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata, mogu da konkurišu na konkursu koji je raspisao Grad Prokuplje za realizaciju mera energetske efikasnosti sanacije stambenih objekata na teritoriji Grada. Rok za podnošenje prijava je 26. maj 2022. godine.

Iz Gradske uprave najavljuju da domaćinstva koja ostvare pravo na subvencije, mogu nabaviti dobra ili usluge isključivo od privrednih subjekata izabranih putem tog konkursa.

Mere za energetsku sanaciju biće sprovode kroz saradnju sa izabranim privrednim subjekatima, a krajnji korisnici bespovratnih sredstava su domaćinstva na teritoriji grada Prokuplja. Cilj sprovođenja mera je unapređenje energetske efikasnosti i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima – kažu u Gradskoj upravi Prokuplja.

Dodaju da na javnom konkursu mogu učestvovati privredni subjekti koji vrše isporuku i radove na ugradnji materijala, opreme i uređaja, pod uslovom da ispunjavaju uslove konkursa, odnosno da su upisani u registar APR-a, a registrovani su kao privredna društva ili preduzetnici najmanje šest meseci od dana podnošenja prijave, da imaju ateste za materijale i proizvode.

Nakon izbora pojedinačnih projekata građana i utvrđivanja konačnog broja korisnika po privrednom subjektu, potpisuju se trojni ugovori između grada Prokuplja, direktnog korisnika i krajnjeg korisnika o realizaciji mera energetske sanacije.

Konkursna dokumentacija za može se preuzeti na zvaničnoj internet stranici Prokuplja ili lično u prostorijama Gradske uprave Grada Prokuplja, ul. Nikodija Stojanovića Tatka br.2.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име