Konkurs za jednokratnu pomoć studentima sa teritorije Prokuplja

0
Konkurs za jednokratnu pomoć najboljim studentima sa teritorije Prokuplja; Foto: M. M.

Redovni studenti druge i starijih godina na nekom od fakulteta u Srbiji sa prebivalištem u Prokuplju i sa prosekom ocena većim od 9 koji redovno upisuju svaku godinu, mogu konkurisati za jednokratnu bespovratnu novčanu pomoć Grada. Rok za predaju dokumenata je do 17. novembra.

Pravo da konkurišu imaju samo studenti državnih fakulteta koji su po prvi put upisani u narednu godinu studija 2023/24, a da bi ostvarili pravo na dobijanje novčane nagrade, visokoškolci moraju da prilože potvrdu sa fakulteta da se njihovo studiranje finanasira iz budžeta Republike.

Da bi ostvarili pravo na jednokratnu novčanu nagradu Grada Prokuplja, studenti koji ispunjavaju navedene uslove treba da prilože uverenje o prosečnoj oceni od početka studija, uverenje o upisanoj godini ili upisanom apsolventskom stažu na teret budžeta Republike Srbije, očitanu ličnu kartu, kao i zahtev sa kontakt podacima studenta, broj dinarskog računa na koji će se izvršiti uplata nagrade, ime vlasnika računa i banke – kaže se u pozivu za prijavu studenata.

Mogu da učestvuju i studenti koji studiraju i u inostranstvu, samo ukoliko se njihovo školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, a svoj status studenti dokazuju dokumentom izdatim od strane fakulteta.

Sva dokumenta predaju se u pisarnici Gradske uprave grada Prokuplja, pod naznakom „Za Komisiju za dodelu novčanih sredstava za podsticanje obrazovanja i usvršavanja nadarenih učenika i studenata u Prokuplju“.

Prethodni tekstKoncert pijanistkinje iz Prokuplja u rodnom gradu posvećen delima Vladimira Tošića
Sledeći tekstBeogradska firma dobila posao izrade projekta sanacije deponije u Prokuplju

POSTAVI KOMENTAR

Молимо унесите свој коментар!
Овде унесите своје име