Konkurs za upis na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica

0
Povećan broj požara u Toplici; Foto: M. M.

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis ukupno 300 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku i to za pripadnike vatrogasno-spasilačkih jedinica. Za potrebe bataljona i odeljenja na jugu Srbije traže 39 polaznika, najviše u Pirotu i Prokuplju, a rok za prijave je 10. novembar.

Potrebe za vatrogasno-spasilačkim bataljonima u Pirotu i Prokuplju zahtevaju po osam novih polaznika, dok se u Aleksincu otvara mogućnost za petoro polaznika. 

Za bataljon u Nišu potrebna su četiri polaznika, dok se za odeljenja i bataljone u Vranju, Preševu, Surdulici, Leskovcu i Lebanu traži po dvoje polaznika. Osim toga, jedan polaznik se traži u Vladičinom Hanu, Beloj Palanci, Dimitrovgradu i Kuršumliji.

Kao osnovni uslov za prijavu, kandidati trebaju imati između 19 i 30 godina, završenu srednju školu, prebivalište na teritoriji za koju je raspisan konkurs, kao i vozačku dozvolu kategorije C ili dozvolu kategorije B uz obavezu da u roku od 18 meseci nakon završetka obuke polože vozački ispit za C kategoriju.

Komisiju za selekciju imenuje ministar unutrašnjih poslova, a prijave se podnose policijskim stanicama prema mestu prebivališta. Konačna odluka o prijemu kandidata donosi se na osnovu rang-liste koju sastavlja komisija.

Selekcioni proces traje od 1 do 3 dana i uključuje lekarske preglede, psihološku selekciju, proveru bazičnog motoričkog statusa i intervju. Kandidati koji uspešno prođu sve faze selekcije biće rangirani na osnovu zbirnih rezultata iz svih segmenata selekcije.

Sve dodatne relevantne informacije i obrasci za prijavu mogu se pronaći na zvaničnom sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prethodni tekstUčenici prokupačke Gimnazije od sada na času bez mobilnih telefona
Sledeći tekstOd početka novembra Privremeni organ rukovodi Prokupljem do izbora nove vlasti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime