Kulturno leto u Prokuplju, veliki broj događaja za 20 dana trajanja manifestacije

0
Dom kulture organizuje i ove godine Kulturno leto; Foto: M. M.

Veliki broj događaja prilagođenih svim uzrastima na kojima će učešće uzeti sve sekcije koje rade pri Domu kulture, od članova KUD „Abrašević“, književnog društva, amaterskog pozorišta, likovnih umetnika, obeležiće ovogodišnje “Kulturno leto” koje se održava od 24. juna do 12. jula u Prokuplju.

U Domu kulture koji je i organizator čitave manifestacije, kažu da je za Prokupčane i sve one koji će boraviti u tom gradu pripremljen program bogatog sadržaja, u kome će učestvovati velik broj izvođača, ali i sami građani.

Ova manifestacija u Prokuplju se organizuje duže od jedne decenije u kontinuitetu. Za dvadesetak dana, koliko traje manifestacija, na pozornici, platoima, u pešačkoj zoni i drugim prostorima u gradu moći će da se gledaju predstave, da se slika, uživa u pisanoj reči, pesmi, igri i pokretnim slikama – rekao je Predrag Slavković, predstavnik Doma kulture.

Program Kulturnog leta biće otvoren 24. juna višestruko nagrađivanom predstavom amaterskog pozorišta „Hranisalv Dragutinović“ „Arizani“ u režiji Srđana Živkovića.

Sledi čuveno slikanje na otvorenom pod nazivom „Korak u boji“, gde će mlađi Prokupčani na velikom platnu oslikati svoje ideje, a tokom književnih večeri biće organizovane promocije knjiga domaćih i gostujućih autora.

Za kraj “Kulturnog leta” 12. jula planirano je “Veče smeha”, kada će se odigrati utakmica dva tima, „Debeli iz kulture“ i ženskog fudbalskog tima Mašinac iz Niša.

Prethodni tekstZa kupovinu mini-busa Prokuplje dobija od Ministarstva za brigu o selu 59.000 evra
Sledeći tekstOd nedelje počinje sezona kupanja na bazenu u Žitorađi

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime