Maturanti Gimnazije u Prokuplju svečano obeležili kraj srednjoškolskog obrazovanja

0
Gimnazija svečano dodelila diplome i svedočanstva đacima; Foto: M. T.

Maturanti prokupačke Gimnazije svečano su primili svedočanstva i diplomu o završenom srednjem obrazovanju. Od ukupno 144 đaka, njih 13 je vukovaca.

Generaciju 2003. koja je prva zahvaćena virusom korona i prebačena na online nastavu, uz skraćivanje časova i sporadično prisustvo zbog pandemije, ipak nije sprečilo da svojim učešćima na takmičenjima ostvare izuzetne  rezultate  iz različitih oblasti koje su obuhvaćene gimnazijskom programom.

Ove godine 144 učenika primilo svedočanstva i diplome; Foto: M. T.

Kao i svaka generacija koja je uspešno završila školovanje u Gimnaziji i ova je tokom svog četvorogodišnjeg školovanja imala veliki broj učenika koji su svojim radom i uspesima na okružnim, republičkim i međunarodnim takmičenjima dostojno predstavljali školu i Grad, a samim tim i sebe i svoj rad. Ispred njih je novi početak, mnogi od njih će nastaviti školovanje i upisati fakultete, a mi kao njihovi profesori želimo im puno uspeha u daljem životu i da ostanu pre svega dobri ljudi, a onda i vrsni stručnjaci u svojim oblastima- kažu u Gimnaziji.

Svečana podela svedočanstva, diploma i nagrada obavljena je u renoviranoj sali Gimnazije u Prokuplju, a prisutnim đacima i profesorima škole prikazan je i kratkometražni fim o  generaciji 2003.

Anastasija učenik generacije školske 2021/2022. u Gimnaziji

Na predlog Komisije i jednoglasnom odlukom Nastavničkog veća, za učenika generacije 2021/22. proglašena je Anastasija Radulović, učenica IV5  čije su aktivnosti mnogobrojne, a koje obuhvataju plasmane na međunarodnom i republičkom  takmičenju Nacionalna ekološka olimpijada, na republičkom takmičenju sa Dramskim studiom, nagrade na Okružnom takmičenju iz francuskog jezika, književne olimpijade, srpskog jezika i jezičke kulture, smotre recitatora, takmičenja u besedništvu i mnogobrojnim vanškolskim aktivnostima.

U užem izboru za đaka generacije pored Anastasije, bili su i Ksenija Lazić, Anđela Stamenković, Jovana Ilić, Milja Todorović, Jelena Tripković i Bojana Lukić.

M. T.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име