Menja se parket u prokupačkoj sportskoj hali, vrednost radova 15 miliona dinara

0
Prokupčani bi veš od 3. kola mogli da igraju na svom parketu; Foto: M. K.

Nakon što se završi kompletna zamena parketa koji je postavljen još 2005. godine, prokupačka sportska hala biće spremna za odigravanje utakmica u najjačim ligama Srbije. Vrednost posla je 15 miliona dinara, a parket će biti zamenjen na površini od oko 900 kvadrata.

U Gradskoj upravi najavljuju da će nakon završetka radova na zameni parketa, biti rekonstruisane svlačionice, sanitarni čvorovi, a deo novca uložiće se i u nabavku sportskih rekvizita.

Želimo da obezbedimo bolje uslove za trening naših sportista, koji su u prethodnoj godini ostvarili zapažene rezultate posebno u klupskom takmičenju. Nakon završetka svih radova, prokupačka hala će zadovoljiti sve neophodne standarde za odigravanje utakmica najvišeg ranga i takmičenje naših klubova u najjačim ligama – kažu u Gradskoj upravi.

Inače, posle gašenja Sportskog centra, hala je prešla u ruke Grada Prokuplja, a za redarsku službu i higijenu u tom prostoru je angažovana privatna Agencija iz Iriga kojoj se iz gradske kase plaća 1,2 miliona mesečno.

Prokupčani su na izgradnju sportske hale čekali decenijama, da bi se san svih sportista u tom gradu ostvario 2005. godine kada je, pre svega angažovanju Zorana Đinđića, ona i napravljena, a kasnije i dobila naziv po ubijenom premijeru Srbije.

Ipak, ni posle 17 godina jedina hala u Prokuplju nije kompletno završena i bezbedna, jer osim neregulisanog grejanja zbog čega klubovi iz Prokuplja tokom zime ne nastupaju u njoj zbog hladnoće, nema građevinsku ni upotrebnu dozvolu.


Rukometaši nastupaju u ARKUS ligi, hala tokom zime neuslovna za odigravanje utakmica

Najveći uspeh u istoriji kluba ostvario je Topličanin, koji od ove sezone u najjačoj ARKUS ligi.

Za nastup na domaćem parketu potrebna je hala koja ispunjava određene standarde, navodno je parket bio ono što se mora zameniti pa se zato urgentno pristupilo tom poslu kako bi Prokupčani kako je najavljeno, već od 3. kola utakmice igrali na svom terenu.

Rukometaši sa novim trenerom u najačoj rukometnoj ligi u Srbiji; Foto: M. M.

Ovog vikenda prevenstvo počinje, a Topličanin svoj prvi susret igraju kao domaćini u Blacu u Sportskoj hali “Čika Duško Jovanović” protiv ekipe Kikinde.

Ostaje pitanje kako će se odigravati utakmice tokom jesenjeg dela prvenstva kada počnu hladniji dana, a temperatura u hali je bar nekoliko stepeni manja od spoljašnje i većina klubova prethodnih godina nije mogla da igra svoje utakmice zbog hladnoće u njoj.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име