Modna revija modela koje su šili učenici Tehničke škole u Prokuplju

0
Tehnička škola opremila kabinet savremenim mašinama; Foto: B. M.

Učenički radovi i unikatni modeli koji su nastali tokom godine u radionici Tehničke škole “15. maj” u Prokuplju, biće izloženi na modnoj reviji koja se organizuje u Galeriji „Boža Ilić“ u ponedeljak od 19 sati. Radove se osmislili i uradili učenici četvrtog razreda Tehničke škole iz smera tehničari modelari odeće.

Biljana Milenković, direktorka škole kaže da se radi o modelima koji su đaci sami osmislili i uradili uz pomoć nastavnog osoblja u kabinetu škole, koji je potpuno opremljen najsavremenijim šivaćim mašinama i ostalim predmetima koji su neophpdni za izvođenje praktične nastave.

čenici sami osmišljavaju i šiju modele tokom školovanja; Foto: B. M.

Radi se o ukupno 12 modela koji će zaisteresovanim građanima predstaviti naši učenici, a koje su sami skrojili i sašili. Smatramo da se organizacijom završne modne revije ne samo promoviše rad naše škole, već se i učenici dodatno motivišu da tokom godine osmisle i urade što kvalitetniji i unikatniji model. Očekujemo veliko interesovanje ne samo đaka već i zainteresovanih Prokupčana koji se bave modom i žele da vide kreativne radove – kaže Milenković.

Dodaje da je smer Tehiničar modelar odeće otvoren pre četiri godine i da je veliko interesovanje za taj smer, ali i da svi učenici u Tehničkoj školi imaju sve uslove za uspešno savladavanje praktičnog i teoretskog dela nastave na svim smerovima.

Prokupačka srednja škola pored modelare, ima još četvorogodišnje škole na smerovima Tehničar za kompjutersko upravljanje na CNC mašinama, Mašinski tehničar motornih vozila, Elektrotehničar računara, kao i trogodišnje školovanje za smerove Serviser na termičkim i rashladnim uređajima, Električar i Vozač motornih vozila.

Tehnička škola “15. maj” u Prokuplju ima oko 550 đaka, ove godine planiran je upis 180 đaka na svim smerovima, a za dva smera Tehničar za kompjutersko upravljanje na CNC mašinama i Električar radi se po modelu dualnog sistema obrazovanja.

Prethodni tekstOsuđen radnik Centra za socijalni rad u Prokuplju zbog pronevere novca
Sledeći tekst„Kvadaom“ sleteli sa puta, nastradala žena u okolini Žitorađe

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime