MUP raspisao konkurs za 780 policajaca, u Prokuplju mesta za 18

0
Konkurs za 780 policajaca u Srbiji; Foto: M. M.

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 780 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku (COPO), za stručno osposoblјavanje i obavlјanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika za potrebe svih 27 policijskih uprava u Srbiji.

Svi zainteresovani, koji ispunjavaju uslove za upis, mogu da se prijave do 7. juna ove godine.

Od ukupnog broja polaznika, u Prokuplju će biti primljena 10 policajaca i 8 saobraćajaca, a od ostalih gradova na jugu Srbije u Leskovcu će biti primljeno 4 policajca i 20 saobraćajaca,  Vranju 15 policajaca, 12 saobraćajaca i 30 graničnih policajaca, u Nišu 9 policajaca, 5 saobraćajnih policajaca i 3 granična policajaca, u Pirotu četiri policajaca i 23 granična policajaca – piše između ostalog u saopštenju MUP-a.

Kandidati za polaznike imaju mogućnost da se prilikom prijave na konkurs izjasne za koje radno mesto žele da prođu stručno osposoblјavanje.

Inače, od 780 polaznika Centra za policijsku obuku, 230 će se stručno osposoblјavati za obavlјanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajac, 220 saobraćajni policajac i 330 na radnom mestu granični policajac.

Uslovi konkursa mogu se naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име