Na Merdaru zaplenjeno preko 11 kg zlata vrednog oko 374.000 evra

0
Zaplenjeno zlato na prelazu Merdare; Foto: Uprava carine

Ogrlice, lančiće, narukvice, prstenje, priveske od belog i žutog zlata, kao i 10 većih i manjih zlatnika “Franc Jozef'“, ukupne težine 11,625 kg otkrili su carinici na kontrolnom punktu Merdare u automobilu u kome su se nalazila dvojica crnogorskih državljanina. Zlato vredno oko 374.000 evra ili 44 miliona dinara bilo je sakriveno u prepravljenom podu automobila.

Kako navode u Upravi carina, prekršaj je otkriven kada je juče oko 14 sati iz pravca Kosova i Metohije stigao automobil “škoda“ podgoričkih registarskih oznaka.

Mesto u automobilu gde je zlato bilo sakriveno; Foto: Uprava carine

Dvojica putnika, 39-godišnji vozač i njegov nešto mlađi suvozač, obojica crnogorski državljani albanskog porekla, rekli su da nemaju ništa za prijavljivanje, ali su carinici ipak pregledali automobile mobilnim skenerom, kada su analizom slike uočene nepravilnosti u podu i ispod rukohvata između prednjih sedišta – kažu u Upravi carina.

Dodaju da je urađen detaljan pregled, pa je iz specijalno pregrađenih šupljina u podu i ispod naslona za ruke pronađen zlatni nakit.

Zaplenjeno preko 11,6 kilograma zlata na Merdaru; Foto: Uprava carine

Osim što vrednost zaplenjenog zlata daleko prevazilazi trećinu vrednosti automobila, on je i namenski prepravljan za potrebe krijumčarenja, pa su sve to razlozi zbog kojih je i vozilo zadržano do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom- rečeno je u Upravi carina.

Podseđaju da je tokom prethodne 2021. godine zaplenjeno ukupno 11,5 kilograma zlata, a da je najveća pojedinačna zaplena zabeležena početkom decembra na Gradini kada su ispod jastuka u kabini jednog kamiona otkrivene zlatne pločice teške 4,5 kilograma.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име