Narodna stranka: Bivši radikal i član SNS-a poverenik Nove DSS u Prokuplju

0
Verifikovani mandati odbornicima Skupštine Prokuplja; Foto: M. M.

Nakon što je pre nešto više od mesec dana smenjeno rukovodstvo Nove DSS u Prokuplju, većina članova te stranke, kao i smenjeni predstavnici prešli su u Narodnu stranku Vuka Jeremića. Kažu da je njihova odluka usledila nakon odluke vrha Novog DSS-a da imenuje za poverenika u Prokuplju člana SNS-a Borivoja Cvetkovića. Cvetković tvrdi da je sve laž i da se niko od članova nije iščlanio iz te stranke od kako je on preuzeo funkciju poverenika, a naglašava i da nije član naprednjaka.

Bojan Kocić, nosilac lokalne liste Narodne stranke za odbornike Skupštine Prokuplja, kaže da je odluka vrha stranke Nove DSS da se za poverenika izabere bivši radikal koji je 2017. prešao u Srpsku naprednu stranku začuđujuća i neprihvatljiva za članstvo u Prokuplju.

Miletić sa koalicionim partnerima i članovima Gradskog odbora Nove DSS; Foto: Nova DSS

Svi glasači vide u kom pravcu koalicija NADA planira da izađe pred narod. S’ obzirom da nam je bitan svaki građanin Prokuplja, zajedno želimo da svakom pomognemo i da napravimo od Prokuplja još bolje mesto za rad, život, za podizanje porodice. Sa ovakvim kadrovskim rešenjem, doskorašnji članovi nisu mogli da se slože, zato je članstvo prešlo u Narodnu stranku i mi smo predali listu za lokalne izbore 17. decembra pod rednim brojem 4 – kaže Bojan Kocić, nosilac liste.

On tvrdi da će se Narodna stranka, ukoliko dobije poverenje građana, zalagati za pomoć građanima u rešavanju energetske efikasnosti, pomoć deci kroz besplatnu podelu udžbenika, otvaranje novih radnih mesta u industrijskoj zoni, povećanje plata, pomoć penzionerima.


Cvetković: Iz Nove DSS u Prokuplju niko se nije iščlanio

Borivoje Cvetković, poverenik Nove DSS u Prokuplju, kaže da je sve laž i da se niko od članova nije iščlanio u poslednjih mesec i po dana kako je on poverenik.

Tvrdi i da je laž da je on član Srpske napredne stranke, a na podsećanje da je 2017. godine sa tadašnjim rukovodstvom Srpske radikalne stranke u kome je bio, potpisao pristupnicu i članstvo kod naprednjaka, dodaje da je to prošlost.

To je prošlost i to nema veze. Nemoj to da te brine, to nema veze – kratko je prokomentarisao Cvetković.

Inače, krajem aprila 2017. godine tadašnji predsednik Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke u Prokuplju Vladimir Đorđević sa još po 3 potpredsednika, 3 predsednika mesnih odbora i nekolicinom članova, među kojima je bio i Cvetković, potpisali su u prostorijama SNS-a pristupnice toj stranci.

U centrali SRS-a su tada rekli da se radi o običnim manipulatorima koji bi na prvoj sednici Izvršnog odbora ionako bili smenjeni, te da su zato iskoristili nekoliko sati „lufta“ i prelaskom u SNS preduhitrili odluku centrale koja je ranije donešena i samo je trebala da se potvrdi.


Rukovodstvo Nove DSS u Prokuplju smenjeno sredinom oktobra

Zbog, kako su tada rekli, neaktivnosti i nefunkcionalnosti, Izvršni odbor Novog DSS-a raspustio je Gradski odbor u Prokuplju, a Dragana Nikolića, dotadašnjeg predsednika prokupačkog odbora, zamenio je Borivoje Cvetković.

Tada je Slađana Miletić, potpredsednica Izvršnog odbora Novog DSS-a, rekla da stranka i njeni koalicioni partneri moraju definisati jasnu opozicionu politiku prema aktuelnoj vlasti, naglašavajući da nikakva saradnja sa Srpskom naprednom strankom nakon izbora nije moguća.

Prema nezvaničnim podacima, Novi DSS u Prokuplju broji oko 700 članova.

Prethodni tekstSastanak umesto štrajka u Prokuplju, ništa od novca za radnike Gradske uprave
Sledeći tekstMladić iz okoline Merošine stradao prilikom pada sa motora

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime