Narodnoj poslanici SSP-a iz Niša zabranjeno prisustvo na sednici prokupačke Skupštine

0
Od početka meseca Privremeni organ rukovodi Prokupljem; Foto: M. M.

Niz izmena odluka o pijacama, održavanju čistoće, javnom vodovodu i parkiralištima, izmene Statuta i Pravilnika JKP Hammeuma, kao i novoformiranog JP Gradski vodovod, uz odobravanje godišnjeg programa beogradskoj firmi Demetra, koja je kao koncesionar preuzela određene komunalne delatnosti, samo su neke od tačaka koje će se naći na 27. Skupštini Prokuplja koja je zakazana u utorak. Iako je zvanično poslala zahtev da prisustvuje sednici, narodnoj poslanici SSP-a Jeleni Milošević to nije dozvoljeno.

Miloševićeva smatra da predsednik Skupštine Dejan Lazić nakaradno tumači Poslovnik i kaže da će, bez obzira na to, sutra biti u odborničkim klupama u Prokuplju na sednici važnoj za sudbinu radnika Hmmeuma i svih građana.

I pored zabrane, Miloševićeva najavljuje da će prisustvovati sednici; Foto: M. M.

Kao narodna poslanica izabrana od svih građana na parlamentarnim izborima na teritoriji Srbije na jednoj izbornoj jedinici, imam puno pravo da prisustvujem sednici lokalne Skupštine. Tumačenje poslovnika predsednika Skupštine je nakaradno, skandalozno i ne može da mi zabrani da prisustvujem javnom zasedanju lokalnog parlamenta. Njegovim citiranjem poslovnika stoji da zainteresovana lica mogu da prisustvuju, a ja kao predstavnik svih građana jesam zainteresovana za sudbinu ljudi koji će nakon najavljene likvidacije Hammeuma ostati bez posla – rekla je Miloševićeva.

Naglašava da se zabrana predsednika Skupštine nje ne tiče i da će prisustvovati sednici jer smatra da ima zakonsko pravo na to.

Odgovor predsednika Skupštine Dejana Lazića; Foto: M. M.

Ja ću sutra da uđem u salu, a kako će oni reagovati to je njihova stvar – dodaje Miloševićeva.

Sa druge strane, Dejan Lazić kaže da član 60 Poslovnika doslovce precizira ko se poziva i ima pravo prisustva na sednicama gradske Skupštine i da bi svaka druga odluka bila njegovo kršenje.

Sednica Skupštine u utorak u 10; Foto: M. M.

Članom 60 Poslovnika Skupštine grada Prokuplja propisano je da se na sednicu pored odbornika, pozivaju, između ostalih, gradonačelnik grada, članovi Gradskog veća, načelnik Gradske uprave, rukovodioci organizacionih jedinica Gradske uprave, direktori javnih preduzeća i ustanova, narodni poslanici Narodne skupštine Republike Srbije koji imaju prebivalište na teritoriji grada Prokuplja i druga lica koja predsednik Skupštine pozove ili čije prisustvovanje na njihov zahtev odobri – kaže se u odgovoru koji je Lazić poslao odbornici Milošević.

Dodaje da, je imajući u vidu citirane propise, Miloševićeva na vreme obaveštena da nisu ispunjeni uslovi za njeno prisustvo.

Prethodni tekstIstorijska pobeda rukometaša Topličanina, na startu Arkus lige savladali Kikindu (FOTO)
Sledeći tekstRadnicima „Hammeuma“ nije dozvoljeno prisustvo na sednici Skupštine, intervenisala policija

POSTAVI KOMENTAR

Молимо унесите свој коментар!
Овде унесите своје име