„Neverne bebe“ nastupaju u Prokuplju na gradskoj slavi

0
Neverne bebe za slavu u Prokuplju; foto: M. M.

Iako još uvek niko zvanično nije potvrdio, Prokupčani će na gradskom Trgu topličkih junaka za gradsku slavu imati koncert grupe Neverne bebe. Kako saznajemo, za njihov nastup iz gradske kase planirano je da se plati oko 7.000 evra, a kada se na taj iznos doda i bina sa ozvučenjem i vatromet, samo za organizaciju tog događaja potrošiće se nešto manje od 2 miliona dinara.

I ove godine lokalna vlast i Organizacioni odbor za proslavu Svetog Prokopija, muzički deo obeležavanja slave poverili su kulturnim institucijama u gradu, pa će tako za angažovanje Nevernih beba biti zadužen Kulturno-obrazovni centar u Prokuplju, za binu će se pobrinuti Turistička organizacija u tom gradu, dok će vatromet obezbediti Dom kulture.

U toku su procedure za angažovanje Nevernih beba, a prvi ljudi Prokuplja su već odlučili i dali „zeleno svetlo“ da se angažuju i oni obeleže ovogodišnju slavu čiji je domaćin Miroslav Antović, aktuelni gradonačelnik Prokuplja.

Inače, Prokuplje poslednjih godinu dana nije finansijski stabilno, a u prilog tome ide činjenica da su se pre dva meseca kreditno zadužili oko 2,5 miliona evra uz obrazloženje da je to u „interesu građana“, ali loša finansijska situacija u gradskoj kasi ne smeta da gradska vlast ove godine ne štedi novac na obeležavanju slave, pa pored izdataka za organizaciju koncerta, planirano da se potroši još 3 miliona dinara za taj događaj.

Od tog novca, jedna trećina, 990.000 dinara biće utrošena za usluge ugostiteljstva.

Prethodni tekstPoznati dobitnici vidovdanskih priznanja, povelja „Car Lazar“ pripala vlasniku kompanije
Sledeći tekstZemljotres u Kuršumliji

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime