Ni posle 10 dana ne zna se ko je zapalio mašine predsedniku DS-a u Prokuplju

0
Momčilović pored zapaljene mehanizacije na svom placu; Foto: M. M.

Ni nakon skoro 10 dana od kako je neko namerno zapalio 12 poljoprivrednih mašina predsednika Demokratske stranke u Prokuplju Slaviše Momčilovića, nema pomaka u istrazi i za sada se ne zna ko je to uradio. U prokupačkom Tužilaštvu kažu da se intenzivno radi na rasvetljavanju i da su u svakodnevnom kontaktu sa policijom.

Mehanizacija se nalazila na placu u blizini sela Jugbogdanovac, odmah pored državnog puta Prokuplje – Niš, gde Momčilović ima svoju firmu za uvoz i izradu mehanizacije, a piroman je najpre polio benzinom pa zapalio mašine u petak nešto pre tri sata ujutru.

Policija obavestila tužilaštvo, traga se za počiniocem; Foto: M. M.

Tužilaštvo u saradnji sa policijom preduzima sve mere i dokazne radnje kako bi otkrili počinica. Za sada još nemamo osumnjičenog, ali se intenzivno radi na rasvetljavanju tog slučaja – kažu u Tužilaštvu u Prokuplju.

Pričinjena šteta je procenjena na oko 50.000 evra, a Momčilović je nakon paljevine uplašen za svoju i bezbednost svoje porodice i smatra da je neko to učinio zbog njegovog opozicionog političkog angažovanja i suprostavljanja Srpskoj naprednoj stranci.

Lideri opozicije posetili Momčilovića i mesto gde su zapaljene mašine; Foto: M. M.

 

Tokom prethodne nedelje, mesto gde su zapaljene mašine obišli su i lideri opozicionih stranaka u Srbiji i zatražili hitnu reakciju policije i pronalaženje piromana, ali i da se ispita sumnja da li postoji i nalogodavac i ko stoji iza tog krivičnog dela.

Oni su tada prozvali i poslanika SNS-a Darka Laketića da obiđe plac Momčilovića jer smatraju da je i interes vladajuće stranke da se pronađe počinilac, ali odbornik naprednjaka nije se oglašavao po tom pitanju, osim što je istog dana kada su mediji pisali o ovom događaju, na sajtu prokupačkog SNS-a izdato saopštenje u kome se, između ostalog, optužuje Momčilović, ali i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac da „brutalno lažu“ i traže od tužilaštva da ih ispita o navodima gde optužuju „vladajući režim“ i iznesu dokaze o tome.

Prethodni tekstPo 8 izbornih lista u Prokuplju, Žitorađi i Kuršumliji, upola manje u Blacu
Sledeći tekstKoncert u centru Prokuplja za Dan volontera

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime