Obuka za rad na računaru osoba sa invaliditetom

0

Kako steći neophodne veštine i koristiti osnovna pomagala pri radu na računaru, poput specijalne tastature, džojstika, tastera i drugih alata naučiće 15 osoba sa invaliditetom tokom realizacije projekta „Digitalna inkluzija“ koji sprovodi prokupačko DruštvO za cerebralnu i dečiju paralizu. Vrednost projekta koji traje 3 meseca je 300.000 dinara i finansira ga Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Radi se o projektu koji će osobama sa invaliditetom omogućiti lakše i jednostavnije korišćenje i rad na računaru, a polaznici će nakon završene obuke biti uključeni u različite aktivnosti prokupačkog Društva za cerebralnu i dečiju paralizu.

U pitanju su onlajn radionice u kojima ćemo uključiti 15 naših članova, a radiće sa računarima i opremom koja je prilagođena osobama sa invaliditetom. Projekat će biti realizovan do kraja godine, a očekujemo da naši članovi savladaju osnovne tehnike i znanje prilikom korišćenja specijalnih alata za upravljanje i rad na računaru – kaže Marija Stojanović, koordinator projekta.

Ideja je da se što više članova i osoba sa invaliditetom osposobi za rad na računarima koji su prilagođeni njihovim potrebama, a samim tim da se uključe u društvene aktivnosti i kroz angažovanje u raznim poslovima osećaju korisnim članovima zajednice.

Prethodni tekstTri fabrike sa juga među 15 najvećih izvoznika u Srbiji
Sledeći tekst„Nasleđe i obrazovanje“ tema Dana evropske baštine u Prokuplju

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime