Od 4. maja počinje prvi deo „Drainčevih književnih susreta“ u Prokuplju

0
Od 4. maja počinju Drainčevi susreti pesnika; Foto: Lj. M.

Manifestacija „Drainčevi susreti pesnika“ koja se tradicionalno organizuje već 53. godine, ove godine počeće 4. maja obilaskom grobnog mesta Rada Drainca u Beogradu i organizacijom muzičko-scenskog programa „Draincu u čast Drainčevi pesnici“, nastaviće se organizacijom tribina i književnih večeri u topličkim opštinama sve do 20. maja, kada je planirano da se završi prvi deo obeležavanja.

Tokom ovogodišnjeg prvog dela manifestacije posvećene najpoznatijem pesniku u Toplici koju organizuje Narodna biblioteka „Rade Drainac“ u Prokuplju, biće raspisan i konkurs za dodelu „Drainčeve nagrade za poeziju“ koja će biti uručena avgusta meseca, kada je planiran i nastavak „Drainčevih susreta“.

Počećemo u Beogradu, a onda se obeležavanje „Drainčevih susreta“ nastavlja u Toplici, već 5. maja u Domu kulture organizujemo „Rok antologiju poezije Nikole Vranjkovića“ , 9. maja imamo veče Topličke poezije i muzičko-poetsko veče, za 10. maja je planirano druženje dečijih pesnika sa učenicima škola u svim Topličkim opštinama, a zanimljiv kulturni program je osmišljen sve do 20. maja kada je „Sesijom srpskog filozofskog društva“ predviđeno zatvaranje ovog dela manifestacije – kaže Dragan Ognjanović direktor prokupačke Biblioteke.

Ognjanović naglašava da je prvi deo programa raznovrstan i prilagođen svim uzrastima, a pre svega mlađim ljudima i deci školskog uzrasta, a da je drugi deo vezan za izbor i dodelu prestižne „Drainčeve nagrade“, gde stručni žiri svake godine ima težak zadatak da izabere najboljeg pesnika koji je objavio zbirku pesama u prethodnoj godini.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име