Od jutros dojave o postavljenim bombama u školama u Prokuplju i Nišu

0
Policija proverava sve pristigle dojave; Foto: M. M.

U 10-ak niških i najmanje 3 prokupačke osnovne škole jutros su stigli preteći mejlovi o postavljenim bombama. Odmah je obaveštena policija, a kako nastava u to vreme nije ni počela, đaci su vraćeni kućama i nastava će se normalizovati nakon kontradiverzionih pregleda. Pored škola na jugu, dojave su primile i brojne škole u celoj zemlji.

U policiji u Nišu i Prokuplju su potvrdili da su stigli preteći mejlovi, ali nisu mogli da preciziraju sve lokacije jer se, kako kažu, taj broj menja i stalno povećava.

Jutros oko 6:30 imali smo dojavu o bombama u 10-ak škola, odmah su policijski službenici izašli na lice mesta i vrši se kontradiverzioni pregled. Učenici nisu ulazili u škole, rad je u toku – kažu u niškoj policiji.

Slična situacija i procedura je i u Prokuplju, gde je takođe policija na licu mesta.

Kontradiverzione ekipe su već na terenu i sve se proverava. Preduzete svu sve neophodne mere i procedure u ovakvim slučajevima – dodaju u policiji u Prokuplju.

Vesna Todorović, direktorka Osnovne škole “Ratko Pavlović Ćićko” kaže da je poruka preteće sadržine stigla jutros oko 7 sati na mejl škole.

Između ostalog, pisalo je da je eksplozivna naprava u vašoj školi, ubićemo vas i ostalo. Odmah smo preduzeli sve, obavestili policiju i nadležno ministarstvo, a decu smo vratili kućama – kaže Todorović.

Inače, do sada je na jugu Srbije stiglo na desetine lažnih dojava o bombama, a najčešća „meta“ bili su tržni centri i niški aerodrom „Konstantin Veliki“.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име