Od nedelje počinje sezona kupanja na bazenu u Žitorađi

0
Bazeni će raditi od 10 do 19 sati; Foto: M. M.

Od nedelje 16. juna počinje sezona kupanja na kupališnom kompleksu u Žitorađi, prvog dana ulaz za sve posetioce je besplatan. Bazeni će raditi svakog dana od 10 do 19 sati, a odrasli posetioci će dnevnu cenu karte koja se nije menjala unazad dve godine platiti 300 dinara, deca od 7 do 12 godina ulaz na bazen platiće 200 dinara dnevno, poludnevna karta koja važi od 14 do 19 sati je 220 za odrasle, odnosno 140 dinara za decu.

U Turističkoj organizaciji u Žitorađi koja je zadužena za bazen, podsećaju da je moguće kupiti i nedeljnu kartu po ceni od 1.600 za odrasle i 1.100 za decu, dok mesečna karta za odrasle iznosi 2.800 i decu 2.200 dinara.

Stalni posetioci bazena mogu kupiti kartu koja će važiti tokom cele sezone i ona košta 5.200, dok će mališani do 12 godina sezonsku kartu platiti 4.000 dinara, a korišćenje ležaljki se dodatno naplaćuje 120 dinara.

Spremni smo za početak kupališne sezone, u prethodnom periodu smo uradili sve neophodne pripreme za nesmetan rad bazena, servisirana je oprema, narednih dana potpisaćemo ugovor sa profesionalnim spasiocima, kao i sa fizičko-tehničkim obezbeđenjem na bazenu. Ono što je najvažnije za sve posetioce je da će i ove godine ispravnost vode redovno kontrolisati Institut za javno zdravlje u Nišu – kaže Aleksandra Stajković, direktorka TO Žitorađe.

Kako bi obezbedili sigurnost i bezbednost kupača, Turistička organizacija u Žitorađi je raspisala i nabavku za angažovanje održavanja bezbednosti kupača na bazenu, za koju je ove godine izdvojeno iz lokalnog budžeta 7.605.000 dinara bez PDV-a.

Na mestu gde je ranije bilo fudbalsko igralište u centru Žitorađe 2020. godine završen je bazen na površini od preko 14.000 kvadrata , od čega je pod objektima oko 1.600 kvadrata, kapacitet bazena je oko 1.000 kupača.

Prethodni tekstKulturno leto u Prokuplju, veliki broj događaja za 20 dana trajanja manifestacije
Sledeći tekstKod Pirota uhapšene dve osobe iz Kuršumlije i Prokuplja, u kamionu prevozili migranate

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime