Opština Žitorađa kupila novu “Škodu” za 4.950.000 dinara

1
Novi auto za gradske funkcionere u Žitorađi; Foto: M. M.

U jednoj od najnerazvijenijih i najsiromašnijih opština u Topličkom okrugu, gradska vlast u Žitorađi kupila je novi službeni automobil koji je plaćen 4.950.000 ili po zvaničnom kursu NBS 42.266 evra. Novcem građana kupljen je luksuzan auto “škoda superB”, a zbog čega je funkcionerima potreban baš taj auto na kome im mogu zavideti i predstavnici mnogo razvijenijenijih gradskih uprava i državnih institucija u Srbiji, niko od nadležnih nije želeo da odgovori.

Predsednik Opštine Ivan Stanojević se nije javljao na telefon, niti je odgovorio na SMS poruku u kojoj je traženo pojašnjenje o kupovini novog automobila, koji će zameniti slični model “superb” star desetak godina koji je do sada korišćen za njihove potrebe.

Marjana Stevanović, načelnica Opštinske uprave, javila se na telefon, ali je prekinula vezu nakon što je čula pitanja i šta želimo da se pojasni građanima.

Ja sam na sastanku i trenutno ne mogu da vam dam takve informacije – rekla je načelnica Stevanović i prekinula vezu.

Da se radi o luksuznom automobilu nove generacije proizvedenom najmanje 2023. godine, govore podaci iz tehničkih karakteristika koje su tražene pri nabavci vozila.

Novi auto ima euro 6 motor na dizel gorivo snage najmanje 147 kw, pogon na sva četiri točka, ali i sedmostepeni automatski menjač i aluminijumske felne, a auto je u crnoj boji.

Osim aluminijumskih felni, novi auto ima vazdušne jastuke za vozača i suvozača, prednji bočni i vazdušne zavese, vazdšni jastuk za kolena vozača, trozonski klima uređaj elektro podizači prednjih i zadnjih stakala, elektro podesivi i grejani spoljašnji retrovizori, centralno zaključavanje sa daljinskom komandom, indikator pritiska u pneumaticima, bežično povezivanje telefona, komande na upravljaču za radio i telefon, kao i grejače u svim sedištima – neke su od karakteristika novog vozila.

Kao i u mnogim drugim javnim ustanovama i preduzećima gde su kupovane “škode”, prodavac vozila je firma Auto Čačak promet, koja je i jedina bila zainteresovana na Javnom pozivu koji je Gradska uprava u Žitorađi raspisala u petak, 26. aprila, sa rokom od 11 dana, od kojih su samo dva bila radna zbog proslave prvomajskih i verskih praznika, do 7. maja, zbog čega je poziv naknadno produžen do 13. maja.

Zanimljivo je da se lokalnim funkcionerima u Žitorađi toliko žurilo da nabave novi auto, pa je već narednog dana, 14. maja načelnica Opštinske uprave Marjana Stevanović potpisala ugovor sa firmom iz Čačka.

Prethodni tekstProkupčanin na radnom mestu držao oružje i pretio radnicima
Sledeći tekstOtvoreni dan u kasarni „Ratko Pavlović Ćićko“ u Prokuplju

1 KOMENTAR

  1. Kada su neposredno posle izbora kupovali privatne džipove koji su još skuplji, na konstataciju prijatelja da narodu bodu oči, predsednik Gandi je odgovorio:“ ko j… narod „, tako da je ovaj postupak još manje začuđujuć. Postavlja se pitanje ko plaća gorivo za te službene automobile jer ih meštani Žitoradje stalno viđaju kako se voze van radnog vremena i u privatne svrhe.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime