Osuđen radnik Centra za socijalni rad u Prokuplju zbog pronevere novca

0
Osuđen radnik prokupačkog Centra za socijalni rad; foto: M. M.

Od dvojice osumnjičenih radnika Centra za socijalni rad u Prokuplju protiv kojih je tokom 2020. godine Više tužilaštvo u Nišu pokrenulo postupak za krivična dela pronevere i nesavestan rad u službi, pravosnažnom presudom Apelacionog suda u Nišu M. I. je uslovno osuđen na godinu i šest meseci zatvora koja se neće izvršiti ukoliko za četiri godine od pravosnažne presude ne učini novo krivično delo, dok je M. M, drugoosumnjičeni u ovom postupku oslobođen sumnje za proneveru novca iz kase blagajne Centra, pišu Južne vesti.

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije u Nišu kažu da je postupak pokrenut protiv dvojice radnika Centra za socijalni rad u Prokuplju i to protiv M. M, blagajnika koji se sumnjičio za proneveru novca iz blagajne i M. I, stručnjaka, Centra za socijalni rad u Prokuplju za upravno-pravne poslove, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nesavestan rad u službi, navode Južne vesti.

Postupak je okončan pravosnažnom presudom Apelacionog suda u Nišu kojom se M. I. oglašava krivim da je izvršio krivično delo koje mu se stavljalo na teret i on je osuđen uslovnom kaznom zatvora na godinu i šest meseci koja se neće izvršiti ako za 4 godine ne napravi novo krivično delo. Drugoosumnjičeni M. M. je u ovom postupku oslobođen optužbe da je izvršio krivično delo pronevera – kažu u niškom Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije.

Niško Više tužilaštvo pokrenulo je optužni predlog protiv dvojice radnika Centra za socijalni rad u Prokuplju tokom 2020. godine.

Više tužilaštvo je podiglo optužni predlog početkom februara, u pitanju su dva radnika Centra za socijalni rad M. I. i M. M. Oni se sumnjiče da su izvršili 2 krivična dela pronevera i nesavestan rad u službi – rekli su ranije u tužilaštvu.


Nestao novac iz blagajne Centra

Kako su ranije Južne vesti pisale, sumnja na proneveru novca u Centru za socijalni rad u Prokuplju otkrivena je početkom 2019. godine kada je rađen godišnji popis novca u blagajni sefa ove Ustanove, a tužilaštvo je počelo da „češlja papire“ odmah nakon toga.

Iako nema preciznih informacija o kojoj sumi se radi, sumnja se da je novac uziman u dužem vremenskom periodu.

Nadležne službe su proveravale papire i „moguće sumnjive radnje“, a ubrzo nakon izbijanja afere sada već bivša direktorka Centra Snežana Vukadinović podnela je ostavku „iz ličnih razloga“, dok upućeni tvrde da je upravo kontrola blagajne doprinela da se ona odluči na taj čin, pre svega iz moralnih razloga.

Navodno je, kako su tada tvrdili predstavnici opozicije u lokalnoj Skupštini Prokuplja, novac „volšebno nestao“ iz sefa Centra, a sada bivša direktorka Vukadinović nikada od svog dolaska na funkciju u periodu od oko četiri godine nije radila popis blagajne, iako je bila dužna da na kraju svake godine formira komisiju koja će prebrojati pare i svesti račune.

Prethodni tekstDevojčica povređena u Kuršumliji i dalje životno ugrožena, ostali povređeni van životne opasnosti
Sledeći tekstModna revija modela koje su šili učenici Tehničke škole u Prokuplju

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime