Otvoreni dan u kasarni „Ratko Pavlović Ćićko“ u Prokuplju

0
Otvoreni dan u kasarni u Prokuplju; Foto: M. M.

Savremenu opremu i tehniku kojom je Vojska Srbije opremljena u prethodnom periodu, mogli su zainteresovani Prokupčani da pogledaju u kasarni “Ratko Pavlović Ćićko”, gde je smeštena jedinica 3. brigade Kopnene vojske Srbije, a polaznici osnovnih i srednih škola u tom gradu informisali su se o uslovima i služenju vojnog roka, upisu Vojne gimnazije i Vojne akademije.

Najbrojniji posetioci u kasarni su bili učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola, koji su, osim informacija o upisu i nastavku školovanja, kao i razgledanju savremenih sistema i opreme u vojsci, mogli da se upoznaju sa aktivnostima u jedinicama Kopnene vojske.

Vojska izložila naoružanje i opremu; Foto: M. M.

Benefiti koje mladi ostvaruju služenjem vojnog roka su višestruki, od obuke na savremenim sredstvima oni koji se odluče za služenje vojnog roka nakon toga postoji mogućnost zaposlenja u Vojsci Srbije kao profesionalni vojnici. Tokom služenja vojnog roka obezbeđen je smeštaj, ishrana kao i mesečna primanja od 46.000 dinara – kaže major Marjan Vasović, zamenik komandanta 310 inžinjerisjkog bataljona.

Inače, poziv za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem otvoren je tokom cele godine, a neki od opštih uslova kandidata koji žele da se prijave je da imaju od 19 do 30 godina, da imaju prebivalište i da su državljani Srbije, da se ne vodi postupak i da nisu osuđivani za krivična dela i da prođu lekarski pregled.

Na teritoriji Prokuplja, zainteresovani se mogu prijaviti u centru Ministarstva odbrane u tom gradu od 7 do 15 sati, a koji se nalazi u zgradi Gradske uprave, kao i elektronskim putem preko portala eUprave i na šalterima Pošte Srbije.

Prethodni tekstOpština Žitorađa kupila novu “Škodu” za 4.950.000 dinara
Sledeći tekstGrađani Prokuplja i Kuršumlije dobijaju sredstva za sufinansiranje energetske sanacije kuće i stanova

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime