Pesnici iz Niša, Beograda i Prokuplja na „Pesničkom susretanju“

0
Pesnici iz Niša, Beograda i proku7plja na "Pesničkom susretanju";Ilustracija: Foto: M. M.

Pesnici iz Niša, Beograda i Prokuplja biće deo manifestacije „Pesničko susretanje“ na kojoj će biti predstavljena knjiga Radomira Timotijevića Tima „Život je poezija“ u izdanju Udruženja književnika Srbije. Manifestacija se organizuje u petak 13. maja.

„Pesničko susretanje“ zajednički organizuju Udruženje književnika „Branko Miljković“ i Omladinski savet Niša sa članovima Književnog kluba „Borisav Stanković“ iz Beograda.

Knjiga prestavlja mnoštvo pesničkih ostvarenja različite generacije, sabornik 49 pesničkih portreta sa Timom na čelu, pesnici koji su živeli i stvarali Rade Drainac, Radoslav Vojvodić, Miljurko Vukadinović, Ratko Zečević, Dane Stoiljković kao i pesnici koji još uvek stihom beleže svoje vreme Ljubivoje Ršumović, Adam Puslojić, Vladislav Jovanović, Miroslav Mihajlović Cera – kažu organizatori.

Učesnici „Pesničkog susretanja“ posetiće Spomen sobu komande Kopnene vojske Srbije u Nišu i obići muzejsku postavku istorije srpskog naroda koja beleži 16.168 imena stradalih od Srpsko-Turskih ratova do NATO agresije.

Spomen sobu čine 29 naslova i celina sa više od 11.000 fotografija, 47 uniformi iz raznih perioda i preko 300 primeraka naoružanja i opreme – dodaju organizatori manifestacije.

Inače, pored pesnika domaćina, u Nišu dolaze pesnici iz Beograda Bilja Tošić, Verica Ilić, Živko Nikolić, Mića Milenković, Radomir Timotijević Tim i pesnici iz Prokuplja Srđan Živković, Danijel Jovanović i Dragan Ognjanović.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име