Policija u Prokuplju i Kruševcu otkrila 5 kamiona sa nelegalno posečenom šumom

0
Policija zaplenila drva koja su nelegalno posečena; Foto: MUP Srbije

U dve odvojene akcije na teritoriji Prokuplja i Kruševca, policija je pronašla i otkrila 5 kamiona koja su bila natovarena neobeleženim stablima i bez posedovanja odgovarajuće dokumentacije. Protiv trojice vozača kamiona biće podnete prekršajne prijave, dok je protiv još dvojice postupak u toku.

U policiji navode da nedavno formirane Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine kako bi suzbile bespravne seče šuma, sprovode pojačane kontrole šumskih područja na teritoriji Srbije, kao i pojačane kontrole vozila koja prevoze drva.

U dve odvojene akcije policija pronašla 5 kamiona sa nelegalno posečenom šumom; Foto: MUP Srbije

Pripadnici ove jedinice su u saradnji sa policijom u Prokuplju i Kruševcu tokom dana otkrili 5 kamiona za koje se sumnja da su bili natovareni nelegalno posečenom šumom. Stabla su oduzeta i smeštena na prostor šumskih uprava JP „Srbija šume“ – kažu u policiji.

Dodaju da će Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine nastaviti da rade na otkrivanju i procesuiranju svih onih koji nelegalnom sečom stabala uništavaju šume i prirodu i zagađuju životnu sredinu.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име