Predsedniku Gradskog odbora DS u Prokuplju zapaljena poljoprivredna mehanizacija

0
Momčilović kaže da nije imao neprijatelje i da nikom nije dužan; Foto: Lj. M.

Predsedniku prokupačkog Gradskog odbora Demokratske stranke Slaviši Momčiloviću zapaljeno je desetak poljoprivrednih mašina, čija je vrednost preko 50.000 evra. Momčilović kaže da se mehanizacija nalazila na placu u blizini sela Jugbogdanovac, odmah pored državnog puta Prokuplje – Niš, gde ima svoju firmu za uvoz i prodaju te mehanizacije i da se paljenje dogodilo u petak nešto pre tri sata ujutru.

Još u šoku, Momčilović je uplašen za svoju, ali pre svega i bezbednost svoje dece jer, kako tvrdi, neprijatelja nije imao, nikome ništa ne duguje, niti ko njemu duguje, a kao jedini mogući razlog navodi njegovo opoziciono političko delovanje i suprostavljanje vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci.

Steta se procenjuje na preko 50.000 evra; Foto: Lj. M.

Ja više ne znam šta može da mi se desi, uplašen sam za bezbednost svoje porodice. Neko je preko noći ušao na plac, polio mehanizaciju benzinom i zapalio. Nemam neprijatelje, nikome ne dugujem, ništa mi niko ne duguje. Ne vidim drugi razlog, osim da je ovo urađeno zbog mog političkog delovanja – smatra Momčilović.

Kaže da je nekoliko dana razmišljao da li da izađe u javnost jer se plaši šta još može da mu se desi, ali je, uz podršku svojih stranačkih kolega iz vrha Demokratske stranke u Beogradu, odlučio da progovori.

Momčilović je jedan od stotinak radnika JKP Hammeuma koji je prošle godine ostao bez posla nakon reorganizacije i gašenja pojedinih delatnosti te firme, koje su nakon toga prešle u nadležnost privatnog koncesionara iz Beograda.

Policija obavestila tužilaštvo, traga se za počiniocem; Foto: Lj. M.

Prvo su isterali moju ženu sa posla, prošle godine i mene, ja stvarno više ne znam šta da radim. Pokrenuo sam sopstveni posao, otvorio privatnu firmu, pokušao da se bavim uvozom mehanizacije iz Italije, sve je krenulo kako treba i sada ovo. Baš u vreme kada je zapaljena mehanizacija, bio sam u Italiji radi nabavke. Šteta je za mene velika, preko 50.000 evra i ne znam šta da mislim. Pitam se da li je sve ovo moguće da se neko na ovakav način sveti zbog mog političkog angažovanja, jer drugi razlog ne mogu da nađem zašto bi ovo bilo ko uradio – priča Momčilović.

U niškoj policiji su potvrdili da je primljena prijava o požaru i da je ekipa merošinske policije zajedno sa vatrogascima izašla na teren i o svemu obavestila nadležno Osnovno tužilaštvo u Prokuplju, kao i da povređenih na sreću nije bilo.

Prethodni tekstKod Beloljina se sudarila dva automobila i traktor, ima povređenih
Sledeći tekstPočeo „Ispad fest“ u Prokuplju, na repertoaru pet predstava

POSTAVI KOMENTAR

Молимо унесите свој коментар!
Овде унесите своје име