Prokupačka policija istražuje prebijanje devojaka u centru grada

0
policija i tužilaštvo tragaju za nasilnicima; Foto: M. M.

Prokupačka policija i tužilaštvo intenzivno rade na rasvetljavanju slučaja koji se dogodio pre desetak dana u jednom kafiću u centru Prokuplja, kada su, za sada još uvek nepoznati mladići, pretukli dve devojke, od kojih je jedna zadobila tešku telesnu povredu, dislociran joj je nos. Devojke su, nakon što su dobile batine u kafiću, otišle svojim kućama jer ih je bilo strah da nasilje prijave policiji. Međutim, nakon nekoliko dana i otoka na licu zbog kojeg je jedna od devojaka zatražila medicinsku pomoć u prokupačkoj Bolnici, dežurni lekar je prijavio slučaj.

U policiji navode da je incident prijavljen 15. juna, te da su nakon toga obavestili tužilaštvo koje je pokrenulo istragu i trenutno se radi na rasvetljavanju svih okolnosti i identifikaciji nasilnika.

Policija radi na ovom slučaju, skinuti su svi snimci kamera sa obližnjih objekata i trenutno se radi na identifikaciji počinioca. Ovo je mala sredina i verujemo da će osobe koje su učestvovale u prebijanju devojaka biti pronađene. Već posedujemo određen stepen sumnje ko su oni. Kada sakupimo sve podatke i medicinsku dokumentaciju, radićemo veštačenje i sa sigurnošću utvrditi o kakvim se povredama radi i za koje krivično delo će odgovarati. U svakom slučaju, oni će biti gonjeni po službenoj dužnosti zbog sumnje da su počinili krivično delo nanošenja teških telesnih povreda ili nasilničkog ponašanja – kažu u Osnovnom tužilaštvu u Prokuplju.

Porodica jedne od povređenih devojaka razočarana je onim što se dogodilo devojci koja do sada nikada nije imala sličnu situaciju i osim što je zadobila teške povrede, ponižena je, zbog čega je bilo sramota da prijavi incident policiji.

Iako ne izlazi često, te večeri je sa drugaricom izašla u neki klub gde je bila muzika uživo. U povratku su svratile u jedan kafić koji je radio, kako bi kupile cigare. Kada je drugarica otišla do toaleta, trojica mladića koji su bili u kafiću počeli su da joj dobacuju i da je vređaju. Ponižavanje je nastavljeno i nakon što se drugarica vratila iz toaleta, a kada su htele da krenu, nasilnici su postali agresivniji i počeli su da ih udaraju – kaže član porodice jedne od devojaka.

Iz straha da ih nasilnici ne proganjaju dalje, devojke su otišle kući i nisu prijavile incident policiji. Međutim, zbog ozbiljnosti povreda jedna od njih morala je da zatraži lekarsku pomoć, nakon čega je slučaj dospeo do policije i tužilaštva.

Porodica kaže da sada neće odustati i da će insistirati da se čitav slučaj istraži i da nasilnici dobiju zasluženu kaznu.

Prethodni tekstZemljotres u Kuršumliji
Sledeći tekstGrom udario u traktor, vozač u bolnici u Prokuplju

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime