Prokupčani počinju proteste i okupljanja u centru grada

0
Okupljanje počinje u 18 sati u centru Prokuplja; Foto: M. M.
Pod sloganom “Imamo li pravo drugačije da mislimo” Prokupčani će se večeras od 18 sati okupiti na Gradskom trgu , gde će nakon kraćeg obraćanja započeti šetnju u znak protesta i kako bi iskazali nezadovoljstvo sa, kako kažu, “diktatorskim režimom” koji sprovodi Srpska napredna stranka kako u državi, tako i na lokalu.

Inicijatori okupljanja pozivaju sve slobodoumne ljude ne samo iz Prokuplja, već i čitave Toplice da im se pridruže, a poziv je otvoren kako za građane, tako i za sve predstavnike opozicionih političkih partija.

Iza nas ne stoji nikakva organizacija, politika, mi smo slobodni ljudi koji želimo da ova zemlja i naš grad bude demokratsko i uređeno društvo, da institucije rade svoj posao nezavisno, a ne da njima upravljaju iz vrha SNS-a. Mislim da je krajnje vreme da se i male sredine poput Prokuplja pridruže slobodnim građanima Beograda i još nekih gradova u Srbiji, jer ovo nasilje mora da prestane ili ćemo nestati mi kao narod – kažu organizatori.

Naglašavaju da je plan da se svake večeri od 18 sati okupe u centru grada i da prošetaju pešačkom zonom kako bi oslobodili ljude da im se pridruže, a ukoliko postoji volja građana i u dogovoru sa organizatorima, moguće da će se nakon toga protest održavati jedanput nedeljno.

Prethodni tekstOFK Topličanin na svom terenu čeka Budućnost (UŽIVO)
Sledeći tekstGimnazijalka iz Prokuplja treća na Republičkom takmičenju u Tršiću

POSTAVI KOMENTAR

Молимо унесите свој коментар!
Овде унесите своје име