Raspisan konkurs za 60 policajaca i 76 graničnih policajaca na jugu Srbije

0

Zainteresovani za posao policajca, mogu se do 5. juna prijaviti u gotovo svim opštinama na jugu Srbije, kao i za posao graničnog policajca na niškom Aerodromu „Konstantin Veliki“ i graničnim prelazima sa Bugarskom i Makedonijom. Kandidati, kako kažu u MUP-u, imaju mogućnost da se prilikom prijave izjasne za koje radno mesto žele da prođu stručno osposobljavanje.

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 1.060 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, od kojih će se 510 stručno osposobljavati za obavljanje poslova uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajac, 250 na radnom mestu saobraćajni policajac i 300 na radnom mestu granični policajac.

Za potrebe Policijske uprave u Prokuplju konkurs je raspisan za 5 policajaca za potrebe stanica u Prokuplju, Blacu, Žitorađi i Kuršumliji.

U Nišu konkurs je raspisan za 25 polaznika za radno mesto policajac za potrebe policijskih ispostava na teritoriji grada Niša i policijskih stanica Aleksinac, Ražanj, Svrljig, Doljevac i Merošina i 5 polaznika za radno mesto granični policajac za potrebe stanice Granične policije Niš – Aerodorom.

Policajci, graničari, kao i saobraćajci, traže se i u ostalim gradovima na jugu Srbije, a najviše ih je potrebno u Vranju, gde je raspisan konkurs za 47 graničnih policajaca koji će raditi na prelazima Strezimirovci, Ribarci, Preševo, Rujan i Prohor Pčinjski.

U Vranju i Trgovištu za posao policajca mogu da konkurišu 5 kandidata, a vranjska policija primiće i jednog saobraćajca.

Manji broj graničara, a veći broj policajaca potreban je u Pirotskom okrugu, te je konkurs raspisan za 24 granična policajca za potrebe stanica u Dimitrovgradu i Pirotu, kao i 10 policajaca koji će raditi u Beloj Palanci, Babušnici, Dimitrovgradu i Pirotu, dok je u Leskovcu konkurs raspisan za 15 policajaca.

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Srbije koji imaju prebivalište u ovoj državi najmanje jednu godinu neprekidno pre dana podnošenja prijave na konkurs i prijavljeno prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju se raspisuje konkurs.

Kandidat mora imati završenu srednju školu u četvorogodišnjem trajanju, ili završene osnovne strukovne, odnosno, osnovne akademske studije Kriminalističko-policijskog univerziteta (KPU). Ne može imati manje od 18, a više od 24 godine starosti do dana zaključenja konkursa, odnosno, da nema više od 27 godina starosti ako je reč o kandidatima koji su svršeni studenti KPU – kažu u MUP-u.

Pravo učešća, dodaju, imaju osobe za koje ne postoje bezbednosne smetnje u skladu sa Zakonom o policiji i koje ispunjavaju kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti za zasnivanje radnog odnosa u MUP-u na radnom mestu u statusu ovlašćenih službenih lica.

Takođe, kandidat mora da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije.

Prijava na konkurs sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata.

Uslovi konkursa mogu se naći i na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku.

Prethodni tekstZa 100 evra se prijavilo 4,26 miliona građana, isplata do 7. juna
Sledeći tekstZa žene do 48 godina Prokuplje finansira vantelesnu oplodnju sa 250.000 dinara

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime