Rekonstruiše se “zaboravljeni” deo državnog puta Merošina – Prokuplje

0
Mesc dana nakon završenih, počeli nvi radovi na putu; Foto: M. M.

Nešto više od mesec dana nakon što je završena rekonstrukcija državnog puta Merošina – Prokuplje u dužini od 11,5 kilometara, za šta su Putevi Srbije izdvojili 425 miliona dinara, počeli su radovi na “zaboravljenom delu” u dužini od 1,552 metara. Radi se o deonici od izlaza iz Merošine prema Prokuplju do vrha Debelog brda.

U Putevima Srbije kažu da se radovi izvode na osnovu Ugovora o pojačanom održavanju tog dela koji nije rekonstruisan u sklopu tek nedavno završenog projekta, a u toj firmi naglašavaju da ranijim projektom nije ni bila predviđena rekonstrukcija pomenute poddeonice.

Rekonstruiše se deo puta od Merošine u dužini od 1,5 kilometara; Foto: M. M.

Na osnovu rezultata istražnih radova i vizuelnog pregleda zaključeno je da je kolovozna konstrukcija u zadovoljavajućem stanju sa stanovišta saobraćajnog opterećenja u projektnom periodu tokom 2017. godine. Tokom izvođenja radova, koji su otpočeli u oktobru 2021. uočene su deformacije koje su se pojavile u desnoj kolovoznoj traci, u vidu kolotraga i lokalnih ulegnuća i izdata je instrukcija Izvođaču da sprovede istražne radove koji su izvršeni tokom oktobra 2022. i na osnovu kojih su ustanovljeni uzroci deformacija – kažu u Putevima Srbije.

Nakon toga, izdata je instrukcija Izvođaču za izvođenje sanacionih radova kako bi se kolovoz doveo u stanje kojim bi se obezbedilo bezbedno odvijanje saobraćaja.

Radovi na ovoj poddeonici obuhvataju struganje asfaltnih slojeva, habajućeg i nosećeg, izradu novih asfaltnih slojeva, kao i lokalne sanacije, zamena donjih nosećih slojeva – tvrde u Putevima Srbije.

Kažu i da je investitor svih radova JP Putevi Srbije, a radove izvodi firma Srbijaautoput iz Beograda.

Inače, rekonstrukciju puta Merošina – Prokuplje najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić još 2021. godine, ali je početak radova u startu kasnio više meseci.

Tokom izvođenja radova stvarale su se velike gužve, zbog čega su se vozači žalili da je saobraćaj usporen na gotovo čitavoj deonici, jer su se radovi obavljali na više lokacija.

Prethodni tekstTrojica Italijana uhvaćena u krivolovu, policija im podnela krivične prijave
Sledeći tekstBiblioteka u Prokuplju od osnivanja podstanar, na pomolu rešenje

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime