Renovira se pekarska radionica u Poljoprivrednoj školi u Prokuplju

0
Renovira se pekarska radionica u Poljoprivrednoj školi u Prokuplju; Foto: N. Đ.

Prokupačka Poljoprivredna škola „Radoš Jovanović Selja“ renovira pekarsku radionicu u kojoj se obavlja stručna praksa učenika, a nakon sređivanja unutrašnjeg prostora od oko 50 kvadrata, biće instalirana i najsavremenija oprema. Sredstva u iznosu od 60.000 evra obezbedilo je nadležno Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Prokupačka Poljoprivredna škola već decenijama obrazuje vrhunske kadrove u poljoprivrednoj i prehrambenoj industriji, a nakon završene rekonstrukcije učenici će imati mnogo bolje i savremenije uslove za stručno usavršavanje.

Naša srednja škola poznata je po izuzetnom kvalitetu obrazovanja koje pružamo, a nova, moderna oprema koju dobijamo omogući će nam da još bolje obučimo naše učenike i pripremimo ih za rad sa najnovijim tehnologijama u oblasti pekarske industrije. Time ćemo im omogućiti da steknu kompletna znanja i veštine, bez potrebe za praksom i dodatnim usavršavanjem u drugim pekarama – kažu u Poljoprivrednoj školi.

Inače, učenici Srednje poljoprivredne škole „Radoš Jovanović Selja“ u Prokuplju tokom trogodišnjeg školovanja stiču sve neophodne veštine pekarskog zanata, nakon čega dobijaju diplomu pekar majstora koja je po mišljenju nadležnih jedna od traženijih u Srbiji, ali i zemljama Evrospke unije.

Zato je kažu u ovoj školi iz godine u godinu sve veća zainteresovanost za pekarski smer, a učenici tog smera često su u predhodnom periodu osvajali nagrade i priznanja na takmičenjima širom Srbije.

Poljoprivredna škola „Radoš Jovanović Selja“ u Prokuplju osnovana je 1927. godine, a ukazom kralja Aleksandra. 1928. godine počela je sa radom kao Specijalna poljoprivredna škola u dvogodišnjem trajanju, nakon toga prerasta u trogodišnju, a posle Drugog svetskog rata škola je među prvima obnovila rad kada je postala četvorogodišnja.

Prethodni tekstKošarkaši „Topličanina“ protiv niškog „Konstantina“ u derbiju kola (UŽIVO)
Sledeći tekstOve godine subvencije za poljoprivrednike u Kuršumliji 18 miliona dinar

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime