Socijalista iz Blaca koji je pevao protiv Vučića ostaje na listi SPS-a

0
Sukob naprednajaka i socijalista u Blacu nakon objavljivanja snimka; Foto: M. M.

Odmah nakon što je Aleksandar Vučić na svom Instagram profilu objavio snimak na kome ga član Privremenog organa i četvrti na listi kandidata za odbornike ispred Socjalističke partije Srbije u Blacu Dejan Dimitrijević vređa, lider socijalista Ivica Dačić je rekao da je Blačanin isključen iz stranke i naglasio da je smenjen sa svih funkcija. Ipak, do danas ni jedna zvanična odluka nije doneta, pa je Dimitrijević ostao ne samo član socijalista i kandidat za odbornika u tom mestu, već i deo Privremenog organa gde je predložen ispred SPS-a, a imenovala ga Vlada Srbije.

Ivan Burgić predsednik Privremenog organa u Blacu kaže da zvanična odluka o smeni Dimitrijevića nije stigla, te da rešenje o tome donosi Vlada.

Dimitrijević ostaje na listi socijalista za predstojeće izbore; Foto: M. M.

Sem što je smenjen u izjavama za medije, nikakva zvanična odluka kod nas nije stigla, tako da će Dimitrijević i dalje biti član Privremenog organa jer mi ne odlučujemo o tome ko će biti u sastavu tog tela. Ono što mogu reći je da je on predložen od strane lokalnog SPS-a sa kojima smo do raspuštanja lokalnog parlamenta bili u koaliciji. Smatram da je nedopustvo takvo ponašanje koalicionih partnera – tvrdi Burgić koji je kao predsednik Privremenog organa izabran iz redova SNS-a.

I blački naprednjaci su na svom sajtu osudili vređanje Vučića tokom proslave u jednom blačkom restoranu.

Dimitrijević na udaru naprednjaka nakon objave snimka; Screenshot: SNS Blace

Povodom skandaloznog snimka u kome funkcioner SPS-a iz Blaca Dimitrijević vređa predsednika Vučića možemo da izrazimo samo gađenje… sram vas bilo sve… sram vas bilo… jedino što znate jeste da vređate i pljujete. Nemojte slučajno da pomenete rezultate i uspehe koje je predsednik Vučić ostvario i podršku koju je pružio Blacu – objavili su naprednjaci na svom sajtu. 

Iako su smene u medijima izrečene ekspresno po objavljivanju snimka vređanja Vučića, realnost na terenu je sasvim drugačija jer Dimitrijević, čak i ako bude isključen iz SPS-a, on će kao četvrti ostati na listi te partije kao kandidat za odbornika u lokalnom parlamentu i sa velikim šansama da to i bude nakon izbora 17. decembra.

Dačić dan pre objavljivanja snimka posetio Prokuplje i Toplički okrug; Foto: M. M.

Izborne liste su zaključene u petak i on više ne može biti izbačen sa liste kao kandidat. Pitanje je mogu li socijalisti i na koji način njega da nateraju da podnese ostavku nakon izbora, jer je on vlasnik mandata ako ga dobije. Dačićeva izjava više služi da smiri strasti kod naprednjaka, ali ja znam da ono što je Dimitrijević rekao, to misli većina ne samo iz te partije, već i nezadovoljni naprednjaci. O opozicionim kandidatima i da ne pričamo, napravljene su nepremostive podele, na jednoj strani su naprednjaci i ucenjeni koji ih podržavaju iz lične koristi i na drugoj strani slobodni ljudi koji žele da misle svojom glavom i vide da ovo što Vučić radi nije dobro ni za državu ni za njih – kaže jedan blački politički aktivista blizak SPS-u.

Dan pre objavljivanja snimka lider SPS-a Ivica Dačić je posetio Toplički okrug i Prokuplje, gde je sa dvadesetak aktivista iz tog grada prošetao pešačkom zonom.

Dimitrijević nije odgovarao na telefonske pozive pa nismo uspeli da saznamo kakav je njegov stav nakon prozivki koje su usledile kada je predsednik Srbija Aleksandar Vučić na svom instagram profilu objavio snimak na kome ga socijalista uz pesmu vređa.

Prethodni tekstMladić iz okoline Merošine stradao prilikom pada sa motora
Sledeći tekstOve godine u prokupačkom porodilištu rođeno najmanje beba od 1929. godine

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime