Tribina u Kuršumliji u okviru kampanje „Škola za sve nas“, za bolje razumevanje društvenih izazova

0
Tribina u parku u centru Kuršumlijei; Foto: M. M.

Kako prepoznati uzroke, posledice i preuzeti odgovornost za stanje u kome se društvo trenutno nalazi, te podstaknuti zajednice na aktivnije uključivanje u društveno-politički život, tema je tribine koja se večeras od 17 sati organizuje u parku u centru Kuršumlije nedaleko od šetališta. Na tribini će govoriti Milanka Negić, majka Sofije Negić, Miljana Martinović, majka Katarine Martinović, Slobodan Cvejić, sociolog, Žarko Ćvejić sa Fakulteta za medije i komunikacije, Vesna Vojvodić Mitrović iz UGS „Nezavisnost i Marko Oljača iz društva „Koraci“ koje je i organizator.

Organizatori tribine iz društva „Koraci“ podsećaju da je prošlo godinu dana od majskih tragedija, a društvo još uvek nije naučilo važne lekcije niti razumelo zašto se 3. i 4. maja to dogodilo.

Reakcija sistema i društva bila je nedovoljna, neadekvatna i često kontraproduktivna. Umesto da gradimo zajedništvo, empatiju i solidarnost, kao društvo smo stvorili nove i produbili stare podele koje svakodnevno utiču na bezbednost svih građana – ukazuju iz organizacije „Koraci“.

Tribina se organizuje u okviru kampanje „Škola za sve nas“ gde se želi da uz pomoć učesnika kampanje različitih struka od psihologa, pedagoga, sociologa, ali i samih građana koje je zadesila ta tragedija, objasne uzroci, posledice i preuzme odgovornost za stanje u društvu, a sve u cilju da se animiraju male sredine kako bi postale aktivnije i da utiču na društveno-politički života koji direktno ili indirektno utiče na živote svih građana.

Prethodni tekstLokal bivše Apoteke u Prokuplju posle samo pola godine dobio novog vlasnika
Sledeći tekstRukometni klub „Junior“ iz Beograda prvak države za rukometašica do 16 godina

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime