U Blacu i Kuršumliji od danas otvoreni bazeni, Prokuplje bez uređenog kupališta i ove sezone

0
Bazeni će raditi od 10 do 19 sati; Foto: M. M.

Gradski bazeni u Kuršumliji i Blacu od danas počinju sa radom svakog dana od 10 do 19 sati, a cene dnevne karte za odrasle je 250 dinara u Kuršumliji odnosno 200 dinara u Blacu. Od nedelje 16. juna počela je sezona kupanja na kupališnom kompleksu u Žitorađi, gde posetioci dnevnu kartu plaćaju 300 dinara. Kao i prethodnih nekoliko godina, Prokuplje kao centar Topličkog okruga i ove godine neće imati na svojoj teritoriji ni jedno uređeno kupalište jer je bazen u tom gradu van funkcije već nekoliko godina.

Kuršumličani će pored besplatnog kupanja prvog dana na otvaranju, imati i brojne pogodosti za najbolje školarce tokom kupališne sezone.

Ove sezone neće se naplaćivati ležaljke i suncobrani, deca do 7 godina ne plaćaju ulaz, a kao i prethodnih godina najbolji učenici kuršumlijskih škola biće nagrađeni besplatnim ulazom, pa će odlični učenici sa svim peticama dobiti besplatno 10 dnevnih karata za bazen, dok će nosioci Vukove diplome moći cele sezone da besplatno koriste bazen – kažu u Sportskom centru u Kuršumliji.

U Blacu su odlučili da pored dnevne karte od 200 dinara naplaćuju i ležaljku sa suncobranom 150 dinara, dok se korišćenje samo ležaljke plaća 100 dinara.

U Žitorađi su pored dnevne karte za odrasle od 300 dinara, smanjili cenu ulaska na bazen za decu od 7 do 12 godina na 200 dinara, poludnevna karta koja važi od 14 do 19 sati je 220 za odrasle, odnosno 140 dinara za decu.

U Turističkoj organizaciji u Žitorađi koja je zadužena za bazen, podsećaju da je moguće kupiti i nedeljnu kartu po ceni od 1.600 za odrasle i 1.100 za decu, dok mesečna karta za odrasle iznosi 2.800 i decu 2.200 dinara.

Stalni posetioci bazena mogu kupiti kartu koja će važiti tokom cele sezone i ona košta 5.200, dok će mališani do 12 godina sezonsku kartu platiti 4.000 dinara, a korišćenje ležaljki se dodatno naplaćuje 120 dinara.


Za prokupačku vlast neisplativo održavanje bazena

Gradski bazen u Prokuplju koji je bez prestanka radio 50-ak i više godina, pre tri godine je odlukom lokalne vlasti zatvoren, a kao razlog se navodi nedostatak novca i velika ulaganja koja su potrebna da bi se osposobio za rad.

Gradski bazen u Prokuplju do pre nekoliko godina bio omiljeno mesto Prokupčana tokom leta; Foto: M. M.

Zato je krajem prošle godine doneta je odluka da se bazen sa teniskim terenima izda koncesionaru, ali je javni poziv koji je raspisan februara propao jer nije bilo zainteresovanih ponuđača.

Prokupčani su za koncesiji na 35 ili 40 godina tražili naknadu koja ne može biti manja od 500.000 dinara godišnje, a izdavala se površinu od 1,9 hektara na kojoj se nalaze gradski bazen, teniski tereni, ugostiteljski objekat, sportska hala, kao i prostor gde je ranije bila stočna pijaca.

Gradska vlast u Prokuplju je ranije za konsultantske usluge oko koncesije platila preko 1,8 miliona dinara, a posao su dobile dve beogradske firme “Public Private Partnership” Beograd-Vračar koja je uradila 85% posla, dok je Nenad Ilić, PR agencija za konsalting „3P & PFI Solutions“ Beograd, Čukarica obavila preostalih 15%.

Opozija u Prokuplju je ranije tvrdila da je samo taj novac koji je dat za konsultante bio dovoljan da se osposobi bazen i omogući Prokupčanima da letnje dane provedu na bazen.

Prethodni tekstDve godine zatvora za vozača kamina zbog nesreće sa smrtnim ishodom u Prokuplju
Sledeći tekstPoznati dobitnici vidovdanskih priznanja, povelja „Car Lazar“ pripala vlasniku kompanije

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime