U Prokuplju i Kuršumliji od subote manifestacije „Noć muzeja“ i „Moć muzeja“

0
Deo manifestacije održaće se i u Galeriji Boža Ilić; Foto: M. M.

Izložbom srednjovekovnih odevnih predmeta, odeće, oružja i nakita „Nemanjići-rađanje kraljevine“, izložbom predmeta od stakla i prezentacijom izrade staklenog nakita uz kratki dokumentarni film o ručnoj izradi staklenih predmeta, prokupački Muzej će se pridružiti manifestaciji „Noć muzeja“, koja će se obeležiti u subotu 14. maja.

Program i svečano otvaranje počinje u 18 sati u holu Muzeja, nastavlja se koncertom i izložbom od stakla u Galeriji „Boža Ilić“, a završava se još jednim koncertom džez-rok grupe „Stoned heads“ iz Niša. Ulaz za sve posetioce je slobodan.

Već sutradan prokupački Muzej će se prikuljučiti manifestaciji „Moć muzeja“ tokom koje je predviđen bogat program koji obuhvata izložbe, muzičke koncerte, radionice, pesničke i dramske prikaze, projekcije filmova i druge kulturno-zabavne manifestacije na različitim lokacijama u Prokuplju i Kuršumliji, a trajaće do 20. maja.

Program manifestacije Noć muzeja i Moć muzeja; Foto: M. T.

Kao i svake godine, mi smo se priključili svetskoj manifestaciji „Noć muzeja“, a u nastavku obeležavamo i „Moć muzeja“, gde smo pripremili raznovrstan program na različitim lokacijama kako u Prokuplju, tako i u Kuršumliji. Muzej će naredne nedelje otvoriti vrata za naše posetioce, a ulaz je besplatan za sve programe – kaže Dragan Popović, v. d. direktor prokupačkog Muzeja.

Ove godine akcenat je na učeničkim radionicama i prezentacijama, ali je program koji je osmišljen predviđen za sve uzraste i zabavno-umetničkog je karaktera.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име