U topličkim opštinama od danas prskanje protiv komaraca

0
Za danas u Prokuplju, a od ponedeljka i u drugim opštinama u Toplici najavljeno zaprašivanje protiv komaraca; Foto: M. M.

U Prokuplju i ostalim opštinama u Topličkom okrugu, Kuršumliji, Blacu i Žitorađi od danas počinje zaprašivanje protiv larvi komaraca. Ekipe će na terenu biti od 9 do 18 sati, ukoliko budu povoljne vremenske prilike, a prioritet u zaprašivanju imaće priobalja reka i potoka.

Planirano je da se danas zaprašivanje obavi na teritoriji Prokuplja, za ponedeljak je najavljeno da će se prskati u Žitorađi, dok će u Blacu i Kuršumliji taj posao biti obavljen 2. odnosno 3. avgusta.

Suzbijanje larvi komaraca u topličkim opštinama sprovodi se preparatom „larvastop Piripox 0,5 ZG“ koji nije opasan za ljude i životinje, a sprovodiće ga beogradska firma Eko Sanit plus. U slučaju loših vremenskih uslova prskanje će biti odloženo, kako bi se radovi izvršili na bezbedan način i sa pravim efektom- kažu nadležni u lokalnim samoupravama.

Koordinaciju rada sprovodiće šef stručno-operativnog tima izvođača, u saradnji sa nadzorom tretmana ispred lokalne samouprave.

Prethodni tekstNekad su svi pili kiselu vodu „Milan Toplica“, danas ona otiče u reku i nepovrat i tako već dve decenije
Sledeći tekstVojska Srbije postavila privremeni most na brdu Hisar kod Prokuplja

POSTAVI KOMENTAR

Молимо унесите свој коментар!
Овде унесите своје име