UKC Niš: Devojčica povređena u nezgodi na ringišpilu u Kuršumliji životno ugrožena

0
Devojčica i dalje životno ugrožena nakon pada sa ringišpila; Foto: D. D.

Devojčica koja je danas teško povređena nakon što se urušio deo ringišpila u Kuršumliji trenutno je životno ugrožena i nalazi se u medicinski indukovanoj komi, rekli su u UKC Niš, gde je sat vremena nakon nesreće devojčica prebačena. Ostala deca od ukupno 13 koliko ih je teže ili lakše povređeno, za sada su van životne opasnoti, a iz policije saznajemo da je u međuvremenu vlasnik ringišpila priveden.

U UKC Niš kažu da je danas oko 15:30 u pratnji lekara Hitne medicinske pomoći iz Prokuplja, dovezeno najteže povređeno dvanaestogodišnje dete nakon incidenta u Kuršumliji.

Nakon primarnog zbrinjavanja i na osnovu urađene hitne dijagnostike u Zdravstvenom centru u Prokuplju, utvrđene su teške neurohirurške povrede. Pacijentkinja je odmah hospitalizovana na Klinici za intenzivnu negu i zbog trenutnog, životno ugrožavajućeg stanja, ona je intubirana i nalazi se u medicinski indukovanoj komi – rekli su u UKC Niš.

Inače, incident u Kuršumliji se dogodio danas oko 13:30 sati kada se srušila vrteška na kojoj je u tom trenutku bilo puno dece.

Njih 13-oro je teže i lakše povređeno, a prema informacijama iz Doma zdravlja u Kuršumlijia 3 mališana je zadržano u toj ustanovi na dalje preglede i dijagnostiku, dva su nakon pregleda sa lakšim povredama otpuštena kući, a pored teško povređene devojčice koja je transportovana na dalje lečenje u UKC Niš, još 7 deteta je zadržano u prokupačkoj Opštoj bolnici.

Prethodni tekstPao ringišpil u Kuršumliji, povređeno više dece
Sledeći tekstUhapšeni zakupac placa i vlasnik ringišpila u Kuršumliji

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime